TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții

TeraPlast – profit net de 29 milioane lei la S1. Firma a navigat printr-o perioadă de turbulențe în piața materialelor de construcții
scris 27 iul 2021

După ce a devenit o companie mai mică prin vânzarea diviziei de metale către irlandezii de la Kingspan și acordă dividende excepționale, TeraPlast Bistrița a obținut în primele 6 luni ale acestui an un câștig pretaxare EBITDA de 42,74 milioane lei.

Grupul TeraPlast (TRP) a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 272,90 milioane lei, sarcina principală fiind pe segmentul instalații unde veniturile s-au ridicat la 182,24 milioane lei. Afacerile cu granule au adus 64,59 milioane lei, cele cu ferestre și uși – 19,91 milioane lei, iar în domeniul ambalajelor flexibile unde firma a lansat proiectul Tera Bio Pack vânzările au fost de 6,15 milioane lei.

„Evoluția pieței materiilor prime ne-a testat adaptabilitatea, iar rezultatele record în istoria Grupului TeraPlast ne arată că am trecut cu succes și acest test. Faptul că îl comparăm cu semestrul 1 din 2020, considerat atunci un nou record în materie de performanțe, confirmă succesul strategiei noastre de poziționare și dezvoltare accelerată profitabilă atât în zona procesării maselor plastice, cât și a economiei verzi, prin ambalaje biodegradabile și reciclare PVC rigid”, spune Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast.

Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, depășește așteptările și este evaluat la 3,56 miliarde dolari în cadrul IPO CITEȘTE ȘI Unicornul brazilian din e-comerț VTEX, cu operațiuni și în România, depășește așteptările și este evaluat la 3,56 miliarde dolari în cadrul IPO

Cheltuielile cu materiile prime au fost de 183,74 milioane lei, cu 56,13% mai mari decât au fost pe același segment de business la S1 2020. Activele totale la data de 30 iunie erau de 769,97 milioane lei și datoriile totale se situau la 242,16 milioane lei.

Începând cu 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și, din septembrie 2020, în indicii TotalCap și MicroCap ai FTSE Russell. La ultimul preț de închidere, de 0,9310 lei/acțiune, capitalizarea de piață a companiei este de 1,62 miliarde lei (329,71 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
bursa