Sesiune de corecții la BVB. Banca Transilvania și Fondul Proprietatea au asigurat o treime din rulaj

Sesiune de corecții la BVB. Banca Transilvania și Fondul Proprietatea au asigurat o treime din rulaj
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 apr 2019

Bursa de la București a întrerupt o serie de patru aprecieri consecutive și a închis “pe roșu”, pe un rulaj în creștere, asigurat în proporție de 30% de acțiunile Băncii Transilvania (TLV) și ale Fondului Proprietatea (FP).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Indicele compozit BETPlus s-a depreciat cu 0,53%, o evoluție similară fiind consemnată și pentru indicele reprezentativ BET, care a coborât până la nivelul de 8.358,28 de puncte.

În contrast, indicii bursieri majori de pe continent au încheiat prima sesiune după pauza prilejuită de Paștele catolic în teritoriu pozitiv: +0,85% pentru FTSE100 la Londra, +0,11% pentru DAX 30 la Frankfurt și +0,20% pentru indicele CAC 40 de la Paris. Indicele paneuropean Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,23%, sprijinit de avansul acțiunilor companiilor din energie, în contextul în care prețurile petrolului au urcat la un nou maxim al ultimelor șase luni.

Cocktail servit la SIF Moldova CITEȘTE ȘI Cocktail servit la SIF Moldova

Rulajul de la București, în valoare de 31,17 milioane de lei (6,55 milioane euro), a fost acoperit aproape în totalitate de acțiunile blue-chip, ale celor mai lichide companii.

Banca Transilvania și Fondul Proprietatea și-au disputat primele două locuri în topul lichidității, cu transferuri de peste 5 milioane de lei fiecare. Titlurile Băncii Transilvania au pierdut 1,14% din valoare, până la prețul de 2,16 lei, în timp ce acțiunile FP s-au depreciat cu 0,21%, până la 0,958 lei.

Indicele financiar BET-FI a suferit o corecție de 0,22%.

Tabloul din sectorul energetic a fost unul mixt. La capitolul creșteri, titlurile OMV Petrom (SNP) s-au apreciat cu 0,40%, pe un rulaj de 4,83 milioane de lei, iar cele ale Romgaz (SNG) au câștigat 0,15%, pe schimburi însumând 4,2 milioane de lei.

De cealaltă parte, acțiunile Nuclearelectrica s-au depreciat cu 4,49%, pe fondul unor tranzacții în valoare de 1,5 milioane de lei, în timp ce prețul acțiunilor Electrica (EL) a scăzut cu 3,26%, pe transferuri de 1,2 miloane de lei.

Tranzacții importante au fost consemnate și pentru titlurile Transgaz, care au staționat la nivelul de 350 lei/unitate, pe un rulaj de aproape 3,1 milioane de lei.

Indicele de sector, BET-NG, a avut un recul de 0,47%.

În regiune, indicele PX de la Praga s-a depreciat cu 0,29%, indicele BUX de la Budapesta a coborât cu 0,45%, în timp ce indicele WIG de la Varșovia a înregistrat un avans nesemnificativ, de 0,05%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bvb
bursa bucuresti
actiuni
evolutii