Fost ministru de Finanțe intră în CA la BRD. Acționarii băncii votează pentru dividendul cu randament net de 11 ori mai mare dobânzile plătite la dobânzi clienților băncii

Fost ministru de Finanțe intră în CA la BRD. Acționarii băncii votează pentru dividendul cu randament net de 11 ori mai mare dobânzile plătite la dobânzi clienților băncii
scris 19 apr 2019

BRD Groupe Société Générale acordă un dividend brut de 1,64 lei/acțiune, care, la ultimul preț de piață, are un randament net de peste aproximativ 11,6%. Fostul ministru de Finanțe Bogdan Drăgoi intră în Consiliul de Administrație al băncii.

Întrunită într-un cvorum de 80,56%, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din de la BRD Groupe Société Générale (BRD), a votat distribuția unui dividend brut de 1,64 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de piață de închidere de 13,40 lei/acțiune, acesta conferă acționarilor un randament de 11,63%. Este o răsplată de peste 11 ori mai mare decât randamentul  unor depozite la termen pe o perioadă de 1 an publicat pe portalul instituției de credit.

La data plății, pe 31 mai, ar urma să plece de pe bilanțurile băncii sub formă de dividende nu mai puțin de 1,14 miliarde lei (239,95 milioane lei euro). Din această sumă, echivalentul a 687,68 milioane lei (144,37 milioane euro) ar urma să ia drumul Franței către „cuferele” acționarului majoritar cu o deținere de 60,16% din acțiuni, Société Générale.

CONFIRMARE First Bank anunță semnarea acordului de preluare a Bank Leumi România. Bruynseels: Ne păstrăm deschiderea spre oportunități similare de creștere CITEȘTE ȘI CONFIRMARE First Bank anunță semnarea acordului de preluare a Bank Leumi România. Bruynseels: Ne păstrăm deschiderea spre oportunități similare de creștere

În Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor s-a mai votat și pentru numirea auditorului, propusă fiind societatea Ernst & Young, dar și pentru noi membri în Consiliul de Administrație, respectiv Petre Bunescu, Bogdan Drăgoi, fostul ministru al Finanțelor Publice și actual președinte al SIF Banat Crișana (SIF1),  Philippe Laurent Charles Heim și Liliana Feleagă.

De asemenea, Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor  a adoptat și efectuarea unor modificări ale Actului Constitutiv al societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
brd
societe generale
dividende
bvb
bursa