Softbinator Technologies își majorează afacerile cu o treime. Acțiunile scad însă la bursă cu 10%

Softbinator Technologies își majorează afacerile cu o treime. Acțiunile scad însă la bursă cu 10%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 14 feb 2022

Compania Softbinator, care a fost listată la sfârșitul anului trecut pe piața AeRO, a realizat o cifră de afaceri consolidată de 17,40 milioane lei și și-a ameliorat ușor profitul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul din numele industriei de IT de la cota bursei românești, Softbinator Technologies (CODE), a realizat în 2021, la nivel individual, venituri din exploatare de 16,66 milioane lei, cu 34,03% mai mari decât cele de 12,43 milioane lei, din exercițiul financiar precedent. La nivel consolidat, firma, care mai deține Wise Tech Unit și Ixperi Product Design, a obținut venituri din exploatare de 19,06 milioane lei.

Cheltuielile din exploatare au urcat în bilanțul individual cu 34,79%, la 12,67 milioane lei, de la 9,40 milioane lei. Compania, cu ambiții de expansiune în piața americană, unde are deschise 2 misiuni, în Silicon Valley și, respectiv Austin, statul Texas, a obținut, astfel, un rezultat net de 2,63 milioane lei, în creștere cu 2,73% față de cel de 2,56 milioane lei din 2020.

Petrolul se ieftinește, în contextul reluării negocierilor pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul CITEȘTE ȘI Petrolul se ieftinește, în contextul reluării negocierilor pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul

Fondatorul Daniel Ilinca a spus, la evenimentul listării din luna decembrie a anului trecut, că de 10 ani aplică pentru business-urile sale principiul de a fi „implicați în tehnologii care pleacă cu ultimul tren”. Softbinator Technologies a fost lansată în anul 2017, „companie profitabilă încă din primul an, cu o creștere accelerată – aproape dublare – de la an la an”.

Compania avea la data de 31 decembrie 2021, la nivel consolidat, active de 14,70 milioane lei, datoriile totale fiind de 3,29 milioane lei. Într-un context de elan la vânzare pe BVB, titlurile cu simbolul CODE scad la bursă, după 2 ore de tranzacționare, cu 10%, până la prețul de 71,00 lei/acțiune, care ar conferi companiei o capitalizare bursieră de 71,00 milioane lei (14,36 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
softbinator technologies
bursa
bvb
aero