Obligată să se împrumute masiv pentru plafonare și compensare, Electrica Furnizare se duce după energie în Ungaria

Obligată să se împrumute masiv pentru plafonare și compensare, Electrica Furnizare se duce după energie în Ungaria
scris 3 feb 2022

Cel mai mare furnizor de energie electrică din România, Electrica Furnizare, parte a grupului Electrica SA, unde acționar principal este statul român, cu 48,8% din acțiuni, nevoită să contracteze anul acesta împrumuturi bancare suplimentare pe termen scurt de până la 1,5 miliarde lei pentru a face față obligațiilor de plafonare a prețului și compensare a facturilor, a primit licență de tranzacționare pe piața de electricitate din Ungaria, cu care cea românească funcționează cuplat.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Controale declanșate la două magazine Mega Image, muște moarte și gândaci de bucătărie, dar și vitrine și instalații vechi, ruginite și murdare găsite. Propunere de închidere 6 luni pentru un magazin CITEȘTE ȘI Controale declanșate la două magazine Mega Image, muște moarte și gândaci de bucătărie, dar și vitrine și instalații vechi, ruginite și murdare găsite. Propunere de închidere 6 luni pentru un magazin

Acțiunea este în linie cu strategia grupului Electrica, extinderea operațiunilor pe piața din Ungaria contribuind la atingerea obiectivului de dezvoltare regională în vederea asigurării echilibrului între crearea de valoare pe termen lung și maximizarea profitului pentru acționari.

După cum a relatat Profit.ro, "arbitrajul" diferențelor de prețuri de pe piețele angro de energie electrică din România și Ungaria poate aduce profituri semnificative companiilor care derulează tranzacții pe aceste piețe.

Acțiunile Facebook au pierdut peste 26% în debutul tranzacțiilor, după prăbușirea pre-market. Compania se îndreaptă spre cea mai slabă ședință bursieră din istorie CITEȘTE ȘI Acțiunile Facebook au pierdut peste 26% în debutul tranzacțiilor, după prăbușirea pre-market. Compania se îndreaptă spre cea mai slabă ședință bursieră din istorie

Și furnizorul Transenergo a avut filială de trading în Ungaria.

În 2014, compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, și-a înființat la rândul său o subsidiară de trading în Ungaria, demers pentru care a fost sancționată de ANRE, litigiul ajungând la Curtea Europeană de Justiție.

viewscnt
Afla mai multe despre
trading energie
furnizare energie electrica furnizare
piata energie ungaria