Teraplast convoacă AGA pentru a decide destinația celor 8,87 milioane lei câștigați anul trecut

Teraplast convoacă AGA pentru a decide destinația celor 8,87 milioane lei câștigați anul trecut
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 3 nov 2015

Pe ordinea de zi ale două adunări figurează atât o propunere pentru trecerea profitului nerepartizat la capitolul "Alte Rezerve", cât și pentru majorarea capitalului social al firmei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 7-8 decembrie acționarii producătorului de profile de tâmplărie din PVC Teraplast Bistrița (TRP) vor decide ce vor face cu profitul nerepartizat aferent anului trecut, de 8,87 milioane lei, potrivit convocatorului publicat de emitent pe portalul Bursei de Valori București. Pe ordinea zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor figurează propunerea ca acesta să fie repartizat la capitolul "Alte Rezerve", în timp ce pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor propune încorporarea rezervelor prin majorarea capitalului social cu echivalentul sumei prin emiterea a 88,74 milioane acțiuni noi la valoarea nominală de un 0,1 lei/acțiune. În prezent, compania are un număr de 288,87 milioane acțiuni al căror preț de piață, după sesiunea de tranzacționare de ieri de la BVB în care titlurile Teraplast au urcat cu 8,31%, este de 0,678 lei/acțiune, ceea ce situează capitalizarea bursieră a companiei la 195,86 milioane lei (44,19 milioane euro).

Pe ordinea de zi a AGEA mai figurează propunerea pentru aprobarea unui program de răscumpărări ale acțiunilor proprii pentru maximum 2 milioane de titluri, reprezentând 0,69% din capitalul social, la un preț egal celui de la BVB din momentul efectuării tranzacției, însă nu mai mare de 1 leu pe acțiune, suma maximă disponibilizată pentru aceste operațiuni de buy-back fiind de maximum 1 milion de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
bvb
rascumparari
actionari
aga