TeraPlast trece peste coronavirus și obține un profit net aproape dublu la T1. „Fabricile noastre sunt operaționale și ne adaptăm condițiilor actuale.”

TeraPlast trece peste coronavirus și obține un profit net aproape dublu la T1. „Fabricile noastre sunt operaționale și ne adaptăm condițiilor actuale.”
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 23 apr 2020

Achizițiile în cascadă din anii 2017-2018 și investițiile de 100 milioane lei de anul trecut au ridicat cu aproape o cincime vânzările TeraPlast în primele 3 luni ale anului. Compania mizează că până la finalul anului, în pofida așteptatei deteriorări a condițiilor economice, va realiza afaceri la un nivel similar celui din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

TeraPlast Bistrița (TRP) a realizat în primul trimestru venituri din contractele cu clienții de 208,94 milioane lei, în urcare cu 19,64% față de cele de 174,64 milioane lei din intervalul similar al anului precedent. Cea mai bună dinamică, de peste 28%, s-a înregistrat chiar la firma-nucleu TeraPlast, beneficiară a dinamicii bune a lucrărilor din infrastructură.

„Fabricile noastre sunt operaționale și ne adaptăm condițiilor actuale”, a declarat Ioana Birta, director financiar al Grupului TeraPlast cu trimitere la epidemia de coronavirus care a blocat parte importantă a economiei românești. „Este prematur în acest moment să estimăm impactul pe care îl va avea asupra business-ului criza economică ce va urma, însă avansul pe care îl înregistrăm după primul trimestru ne indică o posibilă închidere a anului 2020 la un nivel similar cu cel din 2019.”

CITEȘTE ȘI Farmaceutica Remedia Deva distribuie dividende de 2 milioane lei

La T1, cheltuielile cu beneficiile angajaților au fost de 24,94 milioane lei, în creștere cu 39,17% față de 17,92 milioane lei în primele 3 luni ale anului trecut, dinamica fiind mai redusă, +17,48%, pentru costurile cu materiile prime, care au urcat la 158,02 milioane lei, de la 134,51 milioane lei.

Astfel, TeraPlast a obținut un rezultat operațional de 8,98 milioane lei, cu 43,68% mai mare decât cel de 6,25% din intervalul corespondent din 2019. În același răstimp, profitul net a avut un salt de 85,50%, la 6,14 milioane lei, de la 3,31 milioane lei.

Compania a inaugurat într-o ceremonie desfășurată online luna trecută noua fabrică  de țiglă metalică a Wetterbest investiție de 4,5 milioane euro, iar participarea acționarilor la profit este printr-o majorare de capital de 40,54 milioane lei în care acționarii ar urma să primească o acțiune gratuită la fiecare 3,3 titluri deținute, conform propunerii din convocatorul pentru Adunările Generale ale Acționarilor de săptămâna viitoare.

Acționarii Bermas aprobă dividendul cu randament de 6%. Data plății, mutată pentru luna august CITEȘTE ȘI Acționarii Bermas aprobă dividendul cu randament de 6%. Data plății, mutată pentru luna august

Activele totale ale grupului erau la data de 31 martie de 735,96 milioane lei, în creștere cu 6,14% față de cele de 693,38 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale s-au majorat cu 8,73%, la 453,66 milioane lei, de la 417,23 milioane lei.

TeraPlast, promovată recent ca a 17-a companie din structura indicelui reprezentativ BET, a fost adusă la cota Bursei de Valori București în vara anului 2008, în pragul șocului financiar care a condus la căderea băncii americane de investiții Lehman Brothers, iar acționarul majoritar Dorel Goia recunoștea nu demult că „majoritatea lucrurilor bune s-au întâmplat după listare”. La ultimul preț de piață, de 0,2800 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a societății se ridică la 374,58 milioane lei (77,45 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
wetterbest
bvb
bursa
dorel goia