Transilvania Investments Alliance distribuie aproape jumătate din profitul anului 2022 sub formă de dividende

Transilvania Investments Alliance distribuie aproape jumătate din profitul anului 2022 sub formă de dividende

Sursa foto: Jakub Krechowicz | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 21 mar 2023

Fosta SIF Transilvania vizează distribuția unui dividend cu randament de 4,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Consiliul de Administrație al Transilvania Investments Alliance (TRANSI) a convocat pentru 24-25 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un punct privind repartizarea profitului net de 63,72 milioane lei obținut anul trecut.

Astfel, suma de 33,45 milioane lei ar urma să meargă la capitolul „alte rezerve” pentru surse proprii de finanțare, în timp ce 30,27 milioane lei ar urma să fie alocate sub formă de dividende către acționari, cu o rată de distribuție de 47,50%.

BRD nu vine cu propunere de dividende pentru AGA de bilanț CITEȘTE ȘI BRD nu vine cu propunere de dividende pentru AGA de bilanț

Dividendul brut este de 0,0140 lei/acțiune, și calculat la nivel net și raportat la ultimul preț de închidere, de 0,2870 lei/acțiune, de la BVB al titlurilor Transilvania Investments, fosta SIF Transilvania, conferă acționarilor un randament net de 4,49%.

Sunt bani care vin repede. Data plății supusă spre aprobare este de 23 iunie. În ultimii ani ai mandatului fostului șef Mihai Fercală, SIF Transilvania mutase repartizările de cash către luna octombrie.

În Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor sunt programate voturi asupra unui program de răscumpărare care vizează achiziția unui număr de 20,00 milioane acțiuni proprii, reprezentând 0,9248% din capitalul social. Titlurile dobândite ar urma să fie distribuite cu titlu gratuit administratorilor, membrilor Directoratului și unui personal identificat.

viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania investments
bvb
bursa
dividende