AAGES Târgu Mureș: Dividend cu randament de 2,5%, investiție de 550.000 de euro într-o hală și răscumpărări de acțiuni pentru recompensarea angajaților

AAGES Târgu Mureș: Dividend cu randament de 2,5%, investiție de 550.000 de euro într-o hală și răscumpărări de acțiuni pentru recompensarea angajaților
scris 22 mar 2018

Producătorul de instalații industriale AAGES propune distribuirea unor dividende în valoare însumată de 900.000 de lei, în timp ce 2,59 milioane lei este rezultatul reportat. O parte din bani ar urma să fie folosiți la o investiție pentru eficientizarea activității.

Doar a 3-a parte a profitului net de 2,74 milioane lei obținut în anul 2017 de producătorul de instalații de încălzie prin inducție AAGES Târgu Mureș (AAG) va merge către acționari sub formă de dividende. Propunerea pentru Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din 26 aprilie vizează distribuirea unor dividende în valoare însumată de 900.000 de lei, respectiv acordarea unui dividend brut de 0,09 lei/acțiune. Calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de la Bursa de Valori București de 3,3400 lei/acțiune, randamentul este de 2,56%. Dacă raportăm la prețul de 3,7050 lei/acțiune al ofertei publice de listare din iunie, randamentul net este chiar mai mic, de 2,31%. Data de înregistrare ar urma să fie 16 mai, iar data plății 6 iunie.

Deși compania este una de creștere și poate utiliza cash-ul în dezvoltare, angajamentul a fost încă de la listare pentru bonificarea investitorilor de portofoliu inclusiv cu repartizări din câștig. „Mă bucur și eu când primesc dividende”, declara acționarul majoritar Gabor Molnar, inginer cu experiență, care a fondat firma împreună cu colegi cercetători științifici care în anii ’80 au lucrat în cadrul Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE București, filiala Târgu Mureș.

Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei CITEȘTE ȘI Noi tranzacții la Farmaceutica Remedia Deva. Ionica Mirela Pavel (Pharmnet) se apropie de deținerea unui sfert din acțiunile companiei

Rezultatul reportat este de 2,59 milioane de lei. Pe ordinea de zi a AGA de bilanț mai figurează propunerea pentru aprobarea unei investiții în construirea unei hale de aproximativ 900 mp. în valoare de maxim 550.000 de euro pentru reorganizarea unei părți a activității în vederea creșterii eficienței activității de producție. Cheltuielile cu investiția vor fi acoperite parțial din fonduri proprii și restul de un credit bancar.

Pe ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor figurează propunerea pentru aprobarea unui program de răscumpărare a unui număr de acțiuni proprii echivalente cu 0,4% din captalul social. Acțiunile dobândite în cadrul programului derulat într-un interval de maximum 18 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al României a hotărârii AGEA ar urma să fie alocate către salariații societății în vederea cointeresării și fidelizării angajaților-cheie. Răscumpărările ar urma să se facă la prețuri cuprinse între 2,00 lei/acțiune și 5,00 lei/acțiune.

AAGES a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că a semnat contracte care acoperă integral capacitatea de producție în primul semestru al acestui an. Este vorba despre un contract de livrare pentru piața din Germania în valoare de 425.000 de lei și alte înțelegeri în valoare însumată de 800.000 de euro pentru clienți din Ungaria și Tunisia.

La cotația de ieri, capitalizarea bursieră a producătorului de instalații industriale din Târgu Mureș este de 33,40 milioane lei (7,16 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
aages
bursa
bvb
dividende