Alumil Rom Industry acordă un dividend brut reprezentând aproape a 3-a parte din prețul de piață al acțiunii

Alumil Rom Industry acordă un dividend brut reprezentând aproape a 3-a parte din prețul de piață al acțiunii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 mar 2018

Furnizorul de profile de tâmplărie din aluminiu Alumil Rom Industry propune distribuirea unui dividend brut de 0,4160 lei/acțiune, al cărui randament net ar fi de peste aproape 28%. Prețul acțiunilor a sărit în piață cu 15%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alumil Rom Industry (ALU) mai întâi a surprins piața când a venit cu un profit net pentru anul trecut de 13,46 milioane lei, înzecit față de cel din 2016. Compania a vândut o serie de terenuri anul trecut în București, Brașovhttps://www.profit.ro/povesti-cu-profit/financiar/piata-de-capital/alumil-rom-industry-continua-tranzactiile-a-vandut-producatorului-de-mobilier-mobistar-un-teren-de-peste-1-630-metri-patrati-17239973 și Timiș. Mutarea de a repartiza nu mai puțin de 96,58% din acest câștig sub formă de dividend este ceva care nu era deloc inclus în preț.

Dividendul brut de 0,4160 lei/acțiune reprezintă a aproape a 3-a parte din prețul de închidere de ieri de pe bursă de 1,3800 lei/acțiunilor a titlurilor companiei care distribuie profile de tâmplărie din aluminiu fabricate de gigantul grec Alumil Miloas. În consecință prețul a crescut cu în limita celor 15% admise pentru o zi de creștere de sistemul bursei. Nu numai că vin mulți bani, dar vin și repede. Data de înregistrare este 21 mai, iar data plății pentru dividendele în valoare însumată de 13,00 milioane lei este 6 iunie.

Alumil Rom Industry, companie controlată de Alumil Miloas în proporție de 55,90% și care îl are ca alt acționar major pe directorul general Michail Sotiriou, cu o participație de 23,95%, este listată la Bursa de Valori București din anul 2007, unde la ultimul preț de închidere de 1,3800 lei/acțiune, capitalizarea de piață a societății se ridică la 43,12 milioane lei (9,24 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
alumil rom industry
aluminiu
tamplarie dividende
bvb
bursa