Trump a vorbit la telefon cu șefii celor mai mari bănci americane, după căderea bursieră de la jumătatea săptămânii

Trump a vorbit la telefon cu șefii celor mai mari bănci americane, după căderea bursieră de la jumătatea săptămânii
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 18 aug 2019

Donald Trump a discutat cu președinții executivi ai JP Morgan Chase, Bank of America și Citigroup despre economie după ce indicele Dow Jones Average Industrial al Bursei de la New York s-a prăbușit cu 800 de puncte. Președintele SUA a fost interesat de sănătatea financiară a consumatorului american, iar răspunsurile bancherilor au fost că aceasta este solidă, dar că ar fi fost încă și mai bună dacă războiul comercial dintre Statele Unite și China ar fi fost rezolvat.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Bursa americană a căzut și președintele american Donald Trump a pus mâna pe telefon. Acesta a ținut o teleconferință cu șefii principalelor bănci de pe Wall Street despre un șoc care s-a resimțit și în piața de bonduri unde există temeri legate de intrarea economiei înb recesiune. Trump a vorbit cu Jamie Dimon, CEO la JP Morgan Chase, șeful de la Bank of America Brian Moynihan și cel de la Citigroup, Michael Corbat, conform unor surse apropiate discuției preluate de CNBC.

Președintele american a solicitat o interpretare a stării consumatorului american, iar răspunsurile au fost favorabile. Pe de altă parte, sănătatea financiară a acestuia ar fi încă și mai bună dacă probleme incluzând războiul tarifar dintre SUA și China ar fi fost rezolvate, spune unul dintre participanții la discuții.

Trump: Guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei și nu este pregătit să încheie un acord comercial cu China CITEȘTE ȘI Trump: Guvernul SUA nu va face afaceri cu Huawei și nu este pregătit să încheie un acord comercial cu China

O altă problemă discutată a fost cea a politicii monetare și a încetinirii creșterii economice la nivel mondial. O opinie s-a impus îmn cadrul discuției care a durat aproximativ 20 de minute, respectiv aceea că reducerea de 25 de puncte de bază operată de Rezerva Federală Americană în iulie este puțin probabil să schimbe fluxurile de capitakl din piețe.

Convorbirea telefonică a a avut loc după ce respectivii bancheri deja avuseseră o întâlnire programată mai demult cu șeful Trezoreriei, Steven Mnuchin. Trump a dorit în mod expres să dioscute cu șefii corporațiilor bancare și a sunat de la proprietatea sa din New Jersey.

Miercuri bursa americană a cunoscut un picaj sever, recuperat ulterior. Indicele Dow Jones Average Industrial a căzut au 800 de puncte, respectiv 3% pe fondul unor îngrijorări ale investitorilor cu privire l o ptențială intrare a economiei SUA în recesiune.

Trump a vorbit la telefon cu șefii celor mai mari bănci americane, după căderea bursieră de la jumătatea săptămânii

Un material de joi din Washington Post afirma că o frânare a economiei SUA ar urma să aibă un impact major asupra șanselor lui Trump de a fi reales în anul 2020.

O indicație în acest sens este dată de piețele de bonduri, unde dobânzile la obligațiunile pe termen lung au scăzut sub cele cu maturități mai scurte, semnal al unui stres financiar. Băncile precum cele cu ale căror șefi a vorbit Trump sunt printre cele mai afectate de această inversare a curbei de randament, care le erodează marjele de profit. De asemenea, riscurile de recesiune indică și niveluri mai ridicate ale creditelor neperformante.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
bursa
sua
america
china
bank of america
citigroup
jp morgan chase