Wall Street: Indicele „Fear and Greed” reflectă un sentiment de „frică extremă”, pentru prima oară din 15 martie

Wall Street: Indicele „Fear and Greed” reflectă un sentiment de „frică extremă”, pentru prima oară din 15 martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

Investitorii americani sunt dominați de sentimentul de „frică extremă” pentru prima dată în ultimele șase luni, potrivit indicelui „Fear and Greed” al CNN, scrie Marketwatch.

Urmărește-ne și pe Google News

Indicele, care utilizează o serie de date, inclusiv nivelul indicelui Cboe Volatility Index VIX, sau Vix, cunoscut mai bine ca „indicatorul de frică” de pe Wall Street, a reflectat miercuri un sentiment de „frică extremă” pentru prima dată din 15 martie, când piețele încă se resimțeau după prăbușirea Silicon Valley Bank, scrie G4Media.ro.

Marcel Ciolacu a anunțat cine este candidatul PSD la Primăria Capitalei CITEȘTE ȘI Marcel Ciolacu a anunțat cine este candidatul PSD la Primăria Capitalei

Vix a atins nivelul de 18,70 miercuri, cel mai ridicat din 25 mai, potrivit datelor FactSet.

Pe lângă Vix, indicele „Fear and Greed” încorporează și alte date, inclusiv numărul de acțiuni listate la bursa din New York care se tranzacționează la maximul ultimelor 52 de săptămâni, comparativ cu numărul celor care se tranzacționează la minimul ultimelor 52 de săptămâni, potrivit site-ului CNN.

Activitatea de pe piața opțiunilor este, de asemenea, încorporată sub forma raportului put-to-call pe cinci zile, care se situează în prezent la 1,07, de asemenea cel mai ridicat nivel din martie.

FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO TEST DRIVE Ford Bronco versus Ford Ranger: cel mai nou off-roader din Europa a ajuns în România

Acest lucru semnalează faptul că cererea de opțiuni de vânzare, care reprezintă o asigurare împotriva unor pierderi suplimentare pe piața bursieră, a depășit cererea de opțiuni de cumpărare, care reprezintă un pariu că un indice bursier sau o acțiune individuală va crește. Opțiunile oferă deținătorilor dreptul, dar nu și obligația, de a cumpăra sau de a vinde la un preț convenit înainte de o dată de expirare stabilită.

Acțiunile americane au oscilat între câștiguri și pierderi toată ziua de miercuri, în timp ce S&P 500 SPX se străduiește să evite ceea ce ar fi a cincea zi roșie din opt. S&P 500 a crescut cu 0,2%, la 4.82, în ultimele tranzacții de miercuri, în timp ce Nasdaq Composite COMP se tranzacționa cu 0,5% mai sus, iar Dow Jones Industrial Average DJIA a rămas pe roșu, cu o scădere de 16 puncte, sau 0,1%, la 33.599.

Acțiunile americane au scăzut de când Rezerva Federală a anunțat săptămâna trecută proiecții care arată că intenționează să mențină ținta dobânzii de politică monetară de referință peste 5% până în 2024, mai mult decât se așteptau investitorii. O mare parte din scăderea acțiunilor este determinată de creșterea randamentelor Trezoreriei și întărirea dolarului, arată analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
fear and greed