Zentiva - scrisoare de garanție bancară la ANAF pentru sumele stabilite suplimentar după reverificarea taxei clawback

Zentiva - scrisoare de garanție bancară la ANAF pentru sumele stabilite suplimentar după reverificarea taxei clawback
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 aug 2020

 Producătorul local de medicamente Zentiva România a realizat un profit net de 41,9 milioane de lei în primul semestru din acest an, în creștere cu 95% față de perioada similară din 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile din exploatare au scăzut cu 3%, de la 295,9 milioane lei în primul semestru din 2019, la 286,4 milioane lei în primul semestru din 2020. Cheltuielile din exploatare au scăzut cu 11%, de la 269,6 milioane lei în primul semestru din 2019, la 242,1 milioane lei în primul semestru din 2020, arată Agerpres.

La 30 iunie 2020, societatea are depusă la ANAF o scrisoare de garanție bancară, în sumă de 8,35 milioane de lei, pentru sumele stabilite suplimentar de către autoritățile fiscale urmare a reverificării taxei de clawback, încheiată în luna aprilie 2018.

Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci CITEȘTE ȘI Programul IMM Factor: Guvernul va garanta 50% din facturile decontate de firme la bănci

Sicomed a fost înființată în 1962 ca Întreprinderea de Medicamente București (IMB). În 1990 Sicomed a devenit societate pe acțiuni, prin încorporarea și preluarea întregului patrimoniul al fostei IMB în conformitate cu Decizia Guvernului. Capitalul social inițial a fost rezultatul diferenței dintre active, inclusiv evaluări specifice a terenului și clădirilor donate de către stat companiei, în conformitate cu decizia Guvernului, și pasivele deținute la aceeași dată. Începând cu data de 24 ianuarie 2006, societatea și-a schimbat denumirea din Sicomed SA în Zentiva SA.

Începând cu 11 martie 2009 s-a produs o modificare în structura acționariatului la nivel de grup (Sanofi Aventis a achiziționat 97% din acțiunile Zentiva NV - părinte al societății).

La sfârșitul lunii octombrie 2016, Grupul Sanofi a anunțat, după o analiză a tuturor opțiunilor disponibile, inițierea procesului de separare a diviziei sale de medicamente generice din Europa.

Zentiva SA a fost inclusă începând cu această dată în acest proces de separare, proces care a fost finalizat la data de 30 septembrie 2018, când Advent International NV a achiziționat divizia de medicamente generice din Europa a Grupului Sanofi. 

viewscnt
Afla mai multe despre
zentiva
anaf