Zi bancară la bursă

Zi bancară la bursă

Sursa foto: Milosducati | Dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 9 iun 2022

Într-o sesiune în care cele mai lichide 2 acțiuni au fost cele ale Băncii Transilvania și BRD, în piața de obligațiuni, de asemenea, BCR a venit cu o emisiune în valoare de peste 700 milioane lei.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

La New York Stock Exchange, piața a fost pe o tendință corectivă și indicele S&P500 s-a întors din nou în zona de 4.100 de puncte, însă la Bursa de Valori București cotațiile au căutat să-și croiască loc în sus. Cu excepția titlurilor OMV Petrom (SNP), care au staționat la prețul de 0,4600 lei/acțiune, pe transferuri de 4,39 milioane lei, toate celelalte cele mai tranzacționate 7 acțiuni au avut închideri „pe verde”.

Pe cele mai mari schimburi ale zilei din piața reglementată, de 6,91 milioane lei, titlurile BRD Groupe Société Générale (BRD) au urcat cu 0,84%, până la prețul de 14,40 lei/acțiune. De asemenea, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au avansat cu 2,4600 lei/acțiune, pe volume echivalente cu 4,66 milioane lei. Activitatea pe cei 2 emitenți a reprezentat nu mai puțin de 42,92% din rulajul de 26,96 milioane lei (5,45 milioane euro) al pieței de acțiuni.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Tot pe segmentul bancar s-a consumat și tranzacția corporativă din piața de obligațiuni, respectiv procesarea emisiunii în valoare de 702,00 milioane lei și scadentă în anul 2027 a Băncii Comerciale Române (BCR27A).

Tabloul general al bursei a fost favorabil și la nivelul indicilor: +0,25% pentru indicele compozit BET-XT, +0,36%, pentru indicele financiar BET-FI care a închis la nivelul de 49.094,90 puncte, +0,25% pentru indicele energetic BET-NG și +0,20% pentru indicele reprezentativ BET care la nivelul de 12.480,00 puncte, în zona mediei mobile exponențiale de 200 de zile (EMA200), cea care definește trendul, dar și a mediilor mobile de viteză în proporții Fibonacci, așa cum se vede pe graficul atașat.

Zi bancară la bursă

Pe tranzacții de 2,93 milioane lei, titlurile Romgaz Mediaș (SNG) au crescut cu 0,52%, până la prețul de 48,35 lei/acțiune. Reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit de 2 emitenți, listați în secvență relativ scurtă în anii 2016-2017, respectiv, titlurile Digi Communications (DIGI), care s-au apreciat cu 1,03%, până la prețul de 39,20 lei/acțiune, și titlurile furnizorului de servicii medicale MedLife (M), care au câștigat 0,50%, până la prețul de 20,15 lei/acțiune.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
brd
omv petrom
fondul proprietatea
romgaz
medlife
digi