Zuzu pleacă de pe bursă. ASF a decis retragerea de la tranzacționare, conform deciziei noului acționar majoritar Lactalis

Zuzu pleacă de pe bursă. ASF a decis retragerea de la tranzacționare, conform deciziei noului acționar majoritar Lactalis
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 12 apr 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea de la tranzacționare, din 18 aprilie, a companiei Albalact. Decizia este în acord cu traseul parcurs în vederea delistării, derulat de noul acționar majoritar Lactalis, care a făcut ofertă voluntară de preluare la jumătatea anului trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Albalact (ALBZ), producătorul de lactate care a lansat popularele mărci Fulga și Zuzu, se delistează de la cota Bursei de Valori București. Decizia a fost anunțată astăzi, către închiderea ședinței de tranzacționare, compania urmând să fie retrasă de la tranzacționare pe 18 aprilie, conform deciziei Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Societatea era suspendată de la tranzacționare încă din noiembrie 2016.

Acționarul majoritar, grupul francez Lactalis, a ajuns să controleze, prin intermediul companiei BSA International înregistrată în Belgia, 94,80% din acțiunile Albalact după oferta publică de preluare voluntară, efectuată în perioada 10 august – 14 septembrie, la prețul de 0,5252 lei/acțiune, care conferea companiei o valoare de piață de 342,80 milioane lei (75,81 milioane euro).

Compania din spatele RCS&RDS se listează la Bursa de Valori București la o evaluare între 2 și 3 miliarde euro. Reacția brokerilor: Va fi una dintre listările mari, este evenimentul anului CITEȘTE ȘI Compania din spatele RCS&RDS se listează la Bursa de Valori București la o evaluare între 2 și 3 miliarde euro. Reacția brokerilor: Va fi una dintre listările mari, este evenimentul anului

Emitentul este prezent la cota pieței reglementate a BVB începând cu anul 2015, în precedenții 10 ani fiind una dintre cele mai vizibile companii de pe piața Rasdaq, între timp topită în sistemul alternativ de tranzacționare al Bursei.

Compania a fost fondată în urmă cu 17 ani de către Raul Ciurtin, care, încă de la sfârșitul lunii ianuarie, a încheiat un acord cu grupul Lactalis pentru înstrăinarea pachetului majoritar. „Era momentul. Cu laptele am terminat!”, declara atunci Ciurtin pentru Profit.ro. La prețul oferit acționarilor minoritari, Albalact părăsește cota BVB cu o capitalizare de piață de 342,80 milioane lei (75,33 milioane euro), fiind una dintre puținele companii dinamice listate care activa în sectorul producției și livrării bunurilor de larg consum.

viewscnt
Afla mai multe despre
albalact
delistare
bvb
bursa
raul ciurtin
asf
lactalis