Piraeus Bank vinde credite neperformante de 50 de milioane de euro către BERD, IFC, APS și Balbec Capital

Piraeus Bank vinde credite neperformante de 50 de milioane de euro către BERD, IFC, APS și Balbec Capital
scris 3 nov 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, APS Delta, Balbec Capital și IFC vor investi împreună într-un portofoliu de credite neperformante, în valoare de 50 de milioane de euro, al celui mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a anunțat vineri BERD, transmite Reuters.

Recent, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Piraeus a demarat un proiect, intitulat Arctos, care implică vânzarea unor credite de consum neperformante și a unor carduri de credit, echivalentul unor creanțe în valoare totală de 2,24 miliarde de euro (2,61 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

"Negocierile sunt în faza finală, fiind trei cumpărători pe lista scurtă - APS Holdings, Intrum și EOS", susțin sursele.

BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni CITEȘTE ȘI BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni

La sfârșitul lunii iunie, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. În septembrie conducerea băncii a ales să schimbe numele instituției de credit în First Bank.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
piraeus bank
credite neperformante