Piraeus Bank vinde credite neperformante de 50 de milioane de euro către BERD, IFC, APS și Balbec Capital

Piraeus Bank vinde credite neperformante de 50 de milioane de euro către BERD, IFC, APS și Balbec Capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 nov 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, APS Delta, Balbec Capital și IFC vor investi împreună într-un portofoliu de credite neperformante, în valoare de 50 de milioane de euro, al celui mai mare grup bancar elen, Piraeus Bank, a anunțat vineri BERD, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Recent, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Piraeus a demarat un proiect, intitulat Arctos, care implică vânzarea unor credite de consum neperformante și a unor carduri de credit, echivalentul unor creanțe în valoare totală de 2,24 miliarde de euro (2,61 miliarde de dolari), scrie Agerpres.

"Negocierile sunt în faza finală, fiind trei cumpărători pe lista scurtă - APS Holdings, Intrum și EOS", susțin sursele.

BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni CITEȘTE ȘI BCR, creștere de 81,3% a profitului net, până la 1,02 miliarde lei, după primele 9 luni

La sfârșitul lunii iunie, Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co. În septembrie conducerea băncii a ales să schimbe numele instituției de credit în First Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
credite neperformante