FOTO Piraeus Bank dezvăluie noul logo după decizia redenumirii în First Bank

FOTO Piraeus Bank dezvăluie noul logo după decizia redenumirii în First Bank
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 1 oct 2018

Piraeus Bank România își va schimba denumirea în First Bank, operațiune anunțată anterior de Profit.ro. Procesul de rebranding a început, iar banca controlată de fondul american JC Flowers dezvăluie viitorul logo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat procesul de achiziție prin care Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co de la acționarii greci din grupul Piraeus, forțați să restrângă prezența în regiune după bailoutul european.

BERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76%, iar restul cotei este în dreptul conducerii.

EXCLUSIV Bogdan Neacșu și Laurențiu Mitrache, favoriți pentru numirea în funcția de CEO la CEC Bank. Radu Ghețea rămâne doar președinte al Consiliului de Administrație CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Bogdan Neacșu și Laurențiu Mitrache, favoriți pentru numirea în funcția de CEO la CEC Bank. Radu Ghețea rămâne doar președinte al Consiliului de Administrație

Este singura tranzacție post-2008 în care un acționar nou intră pe piața bancară din România, peisajul fiind dominat de fuziuni prin absorbție între jucătorii prezenți deja în piață.

În septembrie conducerea băncii a ales să schimbe numele instituției de credit în First Bank.

„De astăzi ne poți spune First Bank; suntem pregătiți să ne despărțim de vechiul nostru brand”, scriu reprezentanții băncii.

FOTO Piraeus Bank dezvăluie noul logo după decizia redenumirii în First Bank


Piraeus Bank a încheiat primul semestru din acest an cu un profit brut de 25,1 milioane de lei, față de 3,8 milioane de lei în aceeași perioadă din 2017. Pe întreg anul trecut, Piraeus a făcut un profit net de 10,8 milioane de lei, după o pierdere de 31,5 milioane de lei în 2016, și un rezultat negativ de 252,5 milioane de lei în 2015, perioadă în care banca a fost în proces de restructurare și a redus expunerile, vânzând credite neperformante și conservând capitalul.

Valoarea totală a creditelor acordate în primele 6 luni a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,56 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
first bank