Poșta Română va oferi servicii bancare, ca urmare a unui parteneriat semnat cu Patria Bank

Poșta Română va oferi servicii bancare, ca urmare a unui parteneriat semnat cu Patria Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2016

Banca Națională a României (BNR) a acordat avizul Patria Bank (fosta Nextebank) pentru externalizarea de servicii bancare în rețeaua Poștei Române, în următorii ani, a anunțat, vineri, într-un comunicat de presă, Compania Națională'Poșta Română (CNPR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit sursei citate, "acest proiect reprezintă materializarea unor eforturi constante ale companiei, din ultimii ani, dedicate identificării celor mai adecvate linii de afaceri ce pot fi dezvoltate în beneficiul clienților Poștei Române".

"Poșta Română își urmează parcursul strategiei asumate prin guvernanța corporativă, de modernizare accelerată comercială și operațională a companiei, iar acest nou proiect major de succes se alătură tuturor inițiativelor și parteneriatelor recente. Astfel, oferta noastră de servicii a fost adusă mai aproape de așteptările clienților și reconfirmă valoarea și încrederea în brand-ul Poșta Română. Serviciile financiare vor constitui, alături de alte proiecte de afaceri inițiate, o alternativă de viitor la tendința de scădere a pieței de corespondență în România", susține Alexandru Petrescu, directorul general al Poștei Române.

Odată cu parafarea acestui nou parteneriat, la ghișeele Poștei Române selectate la nivel național și implementate etapizat se vor putea tranzacționa produse bancare retail în condiții de proximitate și conveniență, în beneficiul tuturor clienților.

Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar CITEȘTE ȘI Băncile ar putea fi obligate să renunțe la comisioanele de bază pentru contul curent, inclusiv retragerea de numerar

În prezent, proiectul va beneficia de o etapă-pilot, urmând ca dispersia la nivel național să continue accelerat, începând cu 2017.

Banca românească specializată în finanțarea IMM-urilor, Nextebank, și-a schimbat denumirea în Patria Bank, începând cu data de 10 martie 2016, și vizează demararea în acest an a unei fuziuni cu Banca Comercială Carpatica, unde deține 54,79% din acțiuni. Banca a fost fondată în anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank, iar noua operațiune de rebranding se va finaliza în următoarele trei luni.

Poșta Română, companie națională înființată conform Legii 31/1990 nefiind o instituție publică, este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI), în proporție de 75%, și de Fondul Proprietatea (FP) în proporție de 25%.

Compania deține cea mai mare rețea de distribuție la nivel național, însemnând peste 80% din totalul subunităților poștale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poștei Române și peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de rețeaua poștală proprie.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
posta romana
patria bank
alexandru petrescu