Președintele Băncii Elveției: Politica monetară expansionistă ''este mai necesară ca oricând''

Președintele Băncii Elveției: Politica monetară expansionistă ''este mai necesară ca oricând''
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iul 2020

Este puțin probabil că Banca Națională a Elveției va schimba direcția politicii sale monetare ultra-expansioniste, deoarece criza provocată de pandemia de coronavirus (COVID-19) pune presiune pe francul elvețian, care se apreciază semnificativ, a declarat marți președintele SNB, Thomas Jordan, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Moneda Elveției este văzută ca o investiție de refugiu în vremuri de incertitudini, datorită excedentului de cont curent masiv al țării. Aceste evoluții forțează SNB să intervină în mod regulat pentru a limita aprecierea francului și a proteja economia țării dependentă de exporturi, scrie Agerpres.

FOTO Fisker vrea să dezvolte un nou automobil pe platforma electrică MEB de la Volkswagen CITEȘTE ȘI FOTO Fisker vrea să dezvolte un nou automobil pe platforma electrică MEB de la Volkswagen

Achizițiile valutare și ratele dobânzilor (cele mai scăzute din lume) "rămân mai necesare ca oricând. Intervențiile pe piețele valutare încă sunt cele mai directe și mai eficiente instrumente, pe lângă ratele negative ale dobânzilor", a declarat Jordan într-un discurs pregătit pentru FMI.

"Experiența noastră arată că intervențiile pe piețele valutare și ratele negative ale dobânzilor sunt esențiale pentru o economie mică, deschisă, cu o monedă văzută ca o investiție de refugiu într-o perioadă în care dobânzile sunt scăzute pe plan global", a adăugat șeful SNB.

În ultimele luni Banca Națională a Elveției a intervenit semnificativ pentru a atenua presiunile asupra francului elvețian, a explicat Jordan. În mai, moneda Elveției a atins cel mai ridicat nivel față de euro din iulie 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca națională a elveției
thomas jordan
franc elvetian