Președintele Bundesbank: Brexit-ul nu modifică fundamental perspectivele economice ale zonei euro

Președintele Bundesbank: Brexit-ul nu modifică fundamental perspectivele economice ale zonei euro
scris 4 aug 2016

Decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană nu modifică fundamental perspectivele economice ale zonei euro, a afirmat președintele băncii centrale germane, Bundesbank, Jens Weidmann, într-un interviu citat de Reuters.

”Ar putea fi o ușoară încetinire, dar în general tendința de creștere va continua”, a spus Weidmann săptămânalului german Die Zeit, adăugând că este prea devreme pentru a face estimări serioase referitoare la evoluția prețurilor, scrie News.ro.

Weidmann a reiterat că eficiența politicii monetare ultra-relaxate va scădea în timp, în timp ce riscurile și efectele secundate se vor amplifica.

El a mai spus că incertitudinile sunt în prezent pronunțate și că trebuie așteptați indicatorii economici detaliați, pentru a evalua mai bine consecințele votului britanicilor în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
brexit
bundesbank