Primele contracte futures pentru bitcoin au fost lansate de Cboe Global Market. Site-ul companiei a căzut temporar din cauza numărului mare de accesări

Primele contracte futures pentru bitcoin au fost lansate de Cboe Global Market. Site-ul companiei a căzut temporar din cauza numărului mare de accesări
scris 11 dec 2017

Cboe Global Market a lansat primele contracte futures pentru bitcoin, peste 800 de astfel de contracte fiind tranzacționate în primele două ore. Contractele cu scadența în luna ianuarie sunt tranzacționate astăzi pentru aproape 18.000 de dolari, cu circa 1.000 de dolari peste prețul de pe piața "la vedere" (spot).

Pe parcursul zilei, contractele au atins un preț maxim de 18.850 de dolari. Spre comparație, contractele futures pe bitcoin erau tranzacționate pentru circa 15.000 de dolari la momentul lansării.

Moneda bitcoin s-a apreciat astăzi cu peste 13% și este tranzacționată pentru 16.600 de dolari, după un declin înregistrat în ultimele 2 ședințe de tranzacționare. Pe parcursul zilei de astăzi, moneda a atins un maxim de peste 16.700 de dolari.

Bursa de produse financiare derivate Cboe a lansat contractele futures pe bitcoin duminică, la ora 18:00 EST (luni 1:00 - ora României), iar investitorii și curioșii s-au "îngrămădit" pe site-ul companiei, care a căzut temporar din cauza traficului prea mare, potrivit MarketWatch.

Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017 CITEȘTE ȘI Flickr: iPhone este departe cel mai folosit device pentru fotografii în 2017

Conform unui anunț lansat pe Twitter de companie, peste 800 de contracte au fost tranzacționate în primele 2 ore după momentul lansării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
futures
cboe
cme
cboe global market
moneda
criptomoneda