Apple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari

Apple va cumpăra Shazam pentru suma de 400 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2017

Apple se află în negocieri pentru a cumpăra compania Shazam Entertainment Ltd, care deține aplicația Shazam, pentru suma de 400 de milioane de dolari, iar acordul în privința tranzacției ar putea fi încheiat săptămâna viitoare, potrivit unor surse, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Aplicația Shazam este deja integrată în programul Siri deținut de Apple. Utilizatorii iPhone care au aplicația Shazam instalată pot pune întrebarea: „Siri, ce melodie este aceasta?”, urmând ca acea piesă muzicală să fie identificată, scrie News.ro.

Însă, Shazam are și alte funcții, precum aceea de a identifica show-uri de televiziune care încă nu funcționează cu Siri.

Consiliul Concurenței investighează piața serviciilor financiare și a făcut controale la 25 de bănci, IFN și partronate CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței investighează piața serviciilor financiare și a făcut controale la 25 de bănci, IFN și partronate

Website-ul TechCrunch a scris despre prețul pe care ar urma să îl plătească Apple pentru Shazam – 400 de milioane de dolari notând că acordul ar putea fi stabilit săptămâna viitoare.

Totuși, prețul de 400 de milioane de dolari este mult mai mic decât valoarea de un miliard de dolari estimată recent de PitchBook.

Shazam, cu sediul în Marea Britanie, nu a răspuns la solicitarea de a oferi un punct de vedere.

Cumpărarea Shazam ar ajuta compania Apple în domeniul muzicii, utilizatorii putând identifica mai ușor melodii pe care să le adauge la playlist-urile lor în serviciul Apple Music.

La jumătatea anului 2017, Apple Music avea 27 de milioane de abonați, spre deosebire de serviciul de streaming Spotify, care avea 60 de milioane de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
shazam