Primul guvernator latino-american al Fed

Primul guvernator latino-american al Fed
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2023

Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi numirea economistei columbo-americane Adriana Kugler în funcția de guvernator al Rezervei Federale, organismul care conduce banca centrală, relatează agenția EFFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Kugler, care a fost propusă în luna mai în această funcție de către președintele Joe Biden, este prima persoană latino-americană care face parte din boardul organismului american, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Activitățile independente vor plăti CASS la venitul obținut între două plafoane, 6-60 de salarii minime. Plafon de 36 salarii pentru pensie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Activitățile independente vor plăti CASS la venitul obținut între două plafoane, 6-60 de salarii minime. Plafon de 36 salarii pentru pensie

Ea a obținut sprijin din partea a 53 dintre cei 100 de senatori din Camera Superioară, condusă de Partidul Democrat.

"Este momentul ca latinii să ocupe cele mai înalte poziții în Rezerva Federală. Este momentul ca latinii să fie luați în serios ca parte esențială a familiei și economiei americane", a declarat, în intervenția sa senatorul democrat din New Jersey, Bob Menendez.

Această numire, a adăugat senatorul, care deține și funcția de președinte al Comitetului pentru Relații Externe al Senatului, "a rupt bariere și a deschis noi drumuri" pentru cei "62 de milioane de latini care consideră Statele Unite casa lor".

Kugler, a reamintit senatorul progresist, este cetățean american de primă generație, fiica unor imigranți din Columbia, și experiența sa este o dovadă a faptului că "visul american poate deveni realitate".

Până acum, Kugler a avut funcția de director executiv al Grupului Băncii Mondiale pentru SUA. Este expertă în piața muncii, economie internațională și econometrie aplicată și a publicat în principalele reviste în materie.

ANUNȚ CFR declanșează grevă de avertisment CITEȘTE ȘI ANUNȚ CFR declanșează grevă de avertisment

În cei aproape 110 ani de istorie, în Rezerva Federală, a reamintit Menendez, niciodată nu a fost un latin în boardul guvernatorilor, ceea ce era "un afront" pentru milioanele de cetățeni "care contribuie semnificativ" la economia americană.

Boardul guvernatorilor Fed este compus din șapte persoane, iar mandatul său este de 14 ani. La fiecare doi ani începe un nou mandat și o persoană care acoperă toată perioada nu poate repeta aceasta însărcinare.

Fed este prezidată de Jerome Powell, care a fost numit de Donald Trump (2017-2021) și confirmat ulterior de Biden.

De-a lungul carierei, Kugler a fost economist șef al Departamentului Muncii în timpul Administrației de Barack Obama (2009-2017) și a făcut parte și din boardul pentru Știință , Tehnologie și Politică Economică a Academiilor Naționale de Științe ale Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
adriana kugler
fed