Profitul înainte de taxe al grupului ING a crescut cu 39% în primul trimestru, la 1,65 miliarde euro

Profitul înainte de taxe al grupului ING a crescut cu 39% în primul trimestru, la 1,65 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mai 2017

Profitul înainte de taxe al grupului ING, cea mai mare companie de servicii financiare din Olanda, a crescut peste așteptări în primul trimestru, cu 39%, la 1,65 miliarde de euro, potrivit datelor publicate miercuri de instituția financiară, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile ING au crescut cu 2,6% în urma publicării rezultatelor financiare, scrie News.ro.

Analiștii anticipau în medie un profit de 1,45 de miliarde de euro, în creștere de la 1,19 miliarde de euro în urmă  cu un an.

Portofoliul de credite a crescut cu 5,7 miliarde de euro, la 566,7 miliarde de euro, iar cel al depozitelor cu 6,7 miliarde de euro, la 533,7 miliarde de euro.

ING a câștigat clienți, mai ales în Germania, datorită solidității softului mobil pentru servicii bancare, și și-a redus cheltuielile prin numărul mai mic de sucursale deschise în țările în care se extinde.

Rezultatele reflectă continuarea creșterii opareațiunilor de creditare, controlul bun al costurilor și costurile de risc relativ scăzute”, afirmp directorul general al grupului ING, Ralph Hamers.

Marja netă de dobândă a crescut la 1,52%, de la 1,515, în tim pce veniturile din comisioane la divizia de operațiuni bancare angro a urcat cu 12%, la 682 milioane de euro.

UniCredit: Toate economiile din regiune își vor accelera creșterea, cu excepția României, care va fi afectată de măsurile recente ale Guvernului CITEȘTE ȘI UniCredit: Toate economiile din regiune își vor accelera creșterea, cu excepția României, care va fi afectată de măsurile recente ale Guvernului

Raportul Tier 1 al băncii, între capital și activele ponderate în funcție de risc, care măsoară soliditatea financiară, s-a îmbunătățit la 14,5%, de la 14,2% la sfârșitul anului trecut.

Compania a mărit în primul trimestru provizioanele de risc pentru creditele neperformante cu 133 de milioane de euro, față de 265 de milioane de euro în aceeași perioadă a anului trecut.

Profitul net a fost de 1,14 miliarde de euro, în scădere de la 1,257 de miliarde de euro în intervalul similar din 2016. Rezultatul de anul trecut a fost ajutat de un câștig excepțional de 506 milioane de euro obținut din vânzarea de acțiuni ale fostei subsidiare NN Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing