Radu Hanga de la Banca Transilvania ocupă locul din CA al Bursei vacantat de decesul lui Cristian Micu

Radu Hanga de la Banca Transilvania ocupă locul din CA al Bursei vacantat de decesul lui Cristian Micu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 31 iul 2017

Radu Hanga, director executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania, a fost desemnat membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, după ce, la jumătatea lunii iunie, Cristian Micu, ce fusese ales pe această poziție, a încetat din viață. BERD, acționar al BVB, a solicitat societății convocarea AGA pentru alegerea unui nou membru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Poziția băncilor se consolidează la Bursa de Valori București (BVB), pachetele deținute de instituțiile de credit transpunându-se și în locuri în Consiliul de Administrație, unde șef este, la al doilea mandat, Lucian Anghel, care vine din partea BCR. După decesul la jumătatea lunii iunie a lui Cristian Micu, locul său în CA va fi ocupat  provizoriu de către Radu Hanga, în prezent director executiv Strategie-Coordonare Grup la Banca Transilvania.

Hanga urmează să-și înceapă exercitarea atribuțiilor de serviciu după validarea sa individuală de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). El mai este membru și în Consiliul de Administrație al SIF Oltenia (SIF5), unde, în primăvară, a fost votat, inclusiv în detrimentul lui Cristian Micu ce a candidat atunci.

UniCredit Bank a împrumutat 610 milioane de lei prin obligațiuni corporative CITEȘTE ȘI UniCredit Bank a împrumutat 610 milioane de lei prin obligațiuni corporative

Măsura este provizorie, Bursa de Valori trebuind să convoace Adunarea Generală a Acționarilor. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a făcut deja o solicitare în acest sens pentru convocarea AGA la jumătatea acestei luni.

Micu a intrat în CA al Bursei la alegerile din decembrie 2015. când a candidat din partea casei de brokeraj NBG Securities și a obținut al 4-lea număr de voturi, respectiv 5,61 milioane opțiuni din partea acționarilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
radu hanga
bvb
bursa
sif oltenia
bcr
lucian anghel
asf
banca transilvania