Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au urcat la cel mai ridicat nivel după 2008

Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au urcat la cel mai ridicat nivel după 2008
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2022

Randamentele titlurilor Trezoreriei SUA au urcat la cel mai ridicat nivel după 2008, din cauza îngrijorării că majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală, pentru încetinirea inflației, va împinge economia în recesiune, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Randamentul obligațiunilor pe termen de 10 ani ale Trezoreriei, de referință, a urcat cu 0,06 puncte procentuale, la 4,19%, atingând cel mai ridicat nivel din 2008, scrie News.ro.

Grupul de lux Hermes vrea să majoreze prețurile în contextul exploziei vânzărilor CITEȘTE ȘI Grupul de lux Hermes vrea să majoreze prețurile în contextul exploziei vânzărilor

Randamentul obligațiunilor pe termen de 2 ani ale Trezoreriei, sensibile la politicile financiare și economice, a crescut cu 0,03 puncte procentuale, până la 4,584%.

Randamentele și prețurile obligațiunilor se mișcă în direcții opuse.

Mulți investitori sunt îngrijorați de contractarea economiei, deoarece Rezerva Federală a majorat ratele dobânzilor pentru a lupta împotriva inflației persistente. O altă creștere de 0,75 puncte procentuale este așteptată la următoarea ședință de politici monetare a băncii centrale, din 1 și 2 noiembrie.

Joi, președintele Fed din Philadelphia, Patrick Harker, a declarat că Fed va continua să majoreze dobânzile.

”Având în vedere lipsa noastră de progres în reducerea inflației, sincer dezamăgitoare, mă aștept să fim cu mult peste 4% până la sfârșitul anului”, a spus Harker.

Randamentul obligațiunilor  pe 10 ani a urcat la noi maxime după observațiile lui Harker.

Pe plan economic, cererile inițiale pentru indemnizații de șomaj au ajuns la 214.000, sub cele 230.000 așteptate de economiști, conform Dow Jones.

Datele privind proiectele noi de construcții de locuințe și autorizațiile de construcție din SUA pentru septembrie au fost miercuri sub așteptări, iar investitorii le-au interpretat pe scară largă ca un semn de recesiune în sectorul imobiliar.

În Europa, premierul Marii Britanii și-a anunțat demisia, iar lira sterlină a crescut față de dolar în urma informației.

viewscnt
Afla mai multe despre
trezorerie
sua
randamente