Revenirea la creștere a Deutsche Bank întârzie; veniturile din tranzacții au dezamăgit în T1

Revenirea la creștere a Deutsche Bank întârzie; veniturile din tranzacții au dezamăgit în T1
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Revenirea la creștere a Deutsche Bank întârzie, fiind frânată de veniturile din tranzacții care în primul trimestru au fost sub cele ale altor mari bănci de investiții, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Veniturile din tranzacții cu obligațiuni și valută, care sunt cea mai mare sursă de venituri pentru cea mai mare bancă din Germania, au crescut cu 11% în primul trimestru, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor publicate joi de Deutsche Bank.

Creșterea este mai puțin de jumătate față de avansul de 24% raportat de cele mai mari cinci bănci de investiții din Statele Unite, scrie News.ro.

Veniturile din tranzacțiile cu acțiuni, pe care Deutsche Bank vrea să le dezvolte datorită nivelului scăzut al cerințelor de capital, au scăzut cu 10%, față de stagnarea consemnată de băncile americane.

Directorul general al Deutsche Bank s-a angajat să readucă banca la o creștere controlată, după ce costurile litigiilor legate de practicile incorecte în afaceri au obligat banca să efectueze în această lună o majorare de capital de 8 miliarde de euro. Rezultatele raportate joi arată că Deutsche Bank nu a reușit încă să recâștige încrederea clienților.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut joi cu până la 3,9%, cel mai mult în ultimele cinci săptămâni, fiind ulterior tranzacționate în declin cu 3,2%.

Digi vine la bursă pe 16 mai. O ofertă de aproximativ 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Digi vine la bursă pe 16 mai. O ofertă de aproximativ 200 milioane euro

Analiștii anticipau o creștere a veniturilor din tranzacții de 18% și un declin de 2,6% în cazul tranzacțiilor cu acțiuni.

Veniturile din activități de consultanță au scăzut cu 24%.

Veniturile nete ale Deutsche Bank au scăzut cu 9%, mare parte din cauza unui efect contabil.

Profitul net a crescut la 571 milioane de euro, de la 214 milioane de euro în urmă cu un an, fiind peste așteptările analiștilor, de 475 de milionae de euro, pe fondul reducerii costurilor și a costurilor mai mici de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank