Bloomberg: Euro s-a transformat din cea mai riscantă monedă din lume înainte de alegerile franceze în preferatul tuturor

Bloomberg: Euro s-a transformat din cea mai riscantă monedă din lume înainte de alegerile franceze în preferatul tuturor
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2017

Euro s-a transformat în doar o săptămână din cea mai riscantă monedă din lume, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, care a avut loc duminică, în preferatul tuturor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Goldman Sachs anticipează că euro se va aprecia cu aproape 4% după ce primul tur al alegerilor franceze a confirmat așteptările analiștilor. Pacific Investment Management are un punct de vedere ”mai constructiv” referitor la euro, în timp ce Nomura Holdings recomandă plasamentele în euro, scrie News.ro.

BlackRock și JPMorgan Asset Management favorizează acțiunile europene pe fondul scăderii riscurilor politice, în timp ce BlueBay Asset Management a adăugat deja acțiuni europene în portofoliile sale.

Investitorii sunt mai optimiști în privința activelor europene, odată că scăderea riscului unei victorii a candidatului de extremă dreapta Marine Le Pen la președinția Franței.

Digi vine la bursă pe 16 mai. O ofertă de aproximativ 200 milioane euro CITEȘTE ȘI Digi vine la bursă pe 16 mai. O ofertă de aproximativ 200 milioane euro

Sondajele de opinie, care au indicat corect rezultatul primului tur al alegerilor, sugerează o victorie a candidatului de centru Emmanuel Macron.

”Considerăm că riscurile politice pe termen scurt scad în Europa. Euro este ieftin, iar investitorii vor începe din nou să îl judece în funcție de valoare. Pe termen lung, vedem valoarea euro aproapiată de 1,25 dolari pe unitate”, a declarat Thomas Kressin, manager de portofolii la fondul Pimco, în Munchen.

Euro s-a apreciat cu 1,3% după alegerile franceze de duminică, până miercuri după-amiază, atingând un maxim al ultimelor cinci luni, de 1,0961 dolari pe unitate.

Indicele pan-european Stoxx 600 a avansat în aceeași perioadă cu 2,8%.

Spread-ul între randamentul obligațiunilor guvernamentale franceze pe termen de 10 ani și cel al obligațiunilor germane, considerate de referință, a scăzut la 0,47 puncte procentuale, de la un maxim de 0,84 puncte atins în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
franta