Rezerva Federală a SUA a menținut dobânzile constante și a indicat că anul acesta va avea loc doar o singură reducere

Rezerva Federală a SUA a menținut dobânzile constante și a indicat că anul acesta va avea loc doar o singură reducere
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2024
Rezerva Federală a lăsat neschimbată rata cheie a dobânzii și a semnalat că se așteaptă la o singură reducere a acesteia înainte de sfârșitul anului, pe fondul inflației persistente peste nivelul țintit de instituție, transmite CNBC.

În condițiile în care piețele speră la o politică monetară mai relaxată, factorii de decizie ai Comitetului Federal pentru Piața Deschisă, în urma reuniunii lor de două zile, au renunțat la obiectivul a două reduceri ale dobânzilor, din cele trei indicate în martie, arată news.ro.

Euro pierde teren în fața dolarului și yenului în deținerile de valută CITEȘTE ȘI Euro pierde teren în fața dolarului și yenului în deținerile de valută Comitetul a semnalat, de asemenea, că rata dobânzii va fi pe termen lung mai mare decât a indicat anterior.

Noile previziuni publicate după întâlnirea de două zile din această săptămână au indicat doar un ușor optimism că inflația rămâne pe cale să se întoarcă la obiectivul de 2% al Fed, permițând o oarecare relaxare a politicii în cursul acestui an.

Andreea Pipernea, fost CEO la NN Pensii – candidat pentru un loc în boardul maib. Banca de la Chișinău ajunge la distribuții de dividende de 50 milioane euro în ultimii 2 ani CITEȘTE ȘI Andreea Pipernea, fost CEO la NN Pensii – candidat pentru un loc în boardul maib. Banca de la Chișinău ajunge la distribuții de dividende de 50 milioane euro în ultimii 2 ani ”Inflația s-a diminuat în ultimul an, dar rămâne ridicată”, se spune în comunicatul de după întâlnire, reiterând opiniile exprimate în comunicatul anterior.

În singura modificare de fond, noul comunicat afirmă că: ”În ultimele luni, s-au înregistrat progrese modeste în direcția obiectivului de inflație de 2% al Comitetului”.

Limbajul anterior spunea că a existat ”o lipsă de progrese suplimentare” în ceea ce privește inflația.

Moneda euro s-a depreciat după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare CITEȘTE ȘI Moneda euro s-a depreciat după anunțarea rezultatelor la alegerile europarlamentare

Pentru perioada până în 2025, comitetul vede acum cinci reduceri totale, echivalente cu 1,25 puncte procentuale, în scădere față de șase în martie.

Dacă previziunile se mențin, ar lăsa dobânda de referință a fondurilor federale la 5,1% până la sfârșitul anului viitor, mai mare cu 0,2 puncte procentuale decât previziunile din martie.

O altă evoluție semnificativă a avut loc cu proiecția ratei dobânzii pe termen lung, în esență un nivel care nici nu stimulează și nici nu limitează creșterea. Aceasta a crescut la 2,8% ,de la 2,6%, un semn că narațiunea unor dobânzi mai mari pentru mai mult timp câștigă susținere în rândul oficialilor Fed.

ANUNȚ Noi obligațiuni guvernamentale Fidelis în iunie. Condiții speciale pentru o anumită categorie CITEȘTE ȘI ANUNȚ Noi obligațiuni guvernamentale Fidelis în iunie. Condiții speciale pentru o anumită categorie În Rezumatul proiecțiilor economice al FOMC, participanții și-au ridicat perspectivele pentru 2024 privind inflația la 2,6% sau 2,8% dacă exclud alimentele și energia.

Ambele prognoze ale inflației au fost cu 0,2 puncte procentuale mai mari decât în ​​martie.

Indicatorul de inflație preferat de Fed este indicele prețurilor pentru cheltuielile de consum personal al Departamentului de Comerț, care a arătat valorile respective de 2,7% și 2,8% pentru aprilie.

Transilvania Investments Alliance pune în vânzare participația deținută de Nova Torusim la Hoteluri Restaurante Sud. Tranzacție de aproape 100 milioane lei CITEȘTE ȘI Transilvania Investments Alliance pune în vânzare participația deținută de Nova Torusim la Hoteluri Restaurante Sud. Tranzacție de aproape 100 milioane lei

Dobânda fondurilor federale, care stabilește costurile de împrumut overnight pentru bănci, dar alimentează multe produse de datorie de consum, este vizată într-un interval cuprins între 5,25%-5,5%, rezultatul a 11 creșteri ale ratei în perioada martie 2022 și iulie 2023.

La începutul zilei, în timp ce oficialii Fed își pregăteau perspectivele economice și ale ratelor, Biroul de Statistică a Muncii a publicat indicele prețurilor de consum pentru luna mai. Raportul a arătat că inflația a rămas constantă faqță de luna precedentă, în timp ce indicele anual a scăzut de la cel din aprilie, la 3,3%. Aceasta este încă mult peste ținta de 2% a Fed, dar și considerabil sub vârful de puțin peste 9% observat în urmă cu aproape doi ani.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi