Rezervele internaționale ale României se apropie de un prag record

Rezervele internaționale ale României se apropie de un prag record
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2024

Rezervele valutare ale României de la Banca Națională au crescut în februarie cu aproape două miliarde de euro (ajungând la 63,1 miliarde euro), după alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor cu sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni, arată un comunicat la Băncii Centrale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni:

ANPC a amendat Cetelem CITEȘTE ȘI ANPC a amendat Cetelem
  • Intrări de 5.529 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 4.000 milioane euro) alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieșiri de 3.817 milioane euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 6.240 milioane euro, scrie Hotnews.ro.

VIDEO Bulevardul Champs-Élysées din Paris, blocat cu tractoare de fermieri. Poliția a arestat peste 60 de persoane CITEȘTE ȘI VIDEO Bulevardul Champs-Élysées din Paris, blocat cu tractoare de fermieri. Poliția a arestat peste 60 de persoane

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 29 februarie 2024 au fost de 69.368 milioane euro, față de 67.685 milioane euro la 31 ianuarie 2024.

Plățile scadente în luna martie 2024 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 163 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve internaționale