Rezervele valutare au crescut

Rezervele valutare au crescut
scris 1 apr 2021

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau, la finele lunii martie 2021, la 35,709 miliarde de euro, în creștere cu 1,62%, față de nivelul de 35,139 miliarde de euro înregistrat la 28 februarie 2021, a anunțat banca centrală.

În luna martie au avut loc intrări de 2,019 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor, alimentarea contului Comisiei Europene și altele, scrie Agerpres.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

De asemenea, au avut loc ieșiri de 1,449 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Potrivit BNR, nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 4,788 miliarde de euro.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 31 martie 2021 au fost de 40,497 miliarde de euro, față de 39,992 miliarde de euro la 28 februarie 2021.

Plățile scadente în luna aprilie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 265 milioane euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
rezerve valutare