Românii au făcut plăți cu cardul în străinătate de 5,3 miliarde lei în 2015

Românii au făcut plăți cu cardul în străinătate de 5,3 miliarde lei în 2015
scris 18 iul 2016

Românii care au călătorit în străinătate au făcut plăți totale cu cardul de 5,3 miliarde lei (1,2 miliarde euro) în 2015, iar valoarea media a unei plăți a fost de 57 de euro (254 lei), potrivit datelor publicate luni de compania de tehnologii de plată Visa.

De asemenea, românii au retras de la bancomate din străinătate numerar în valoare de peste 3 miliarde de lei, valoarea medie a une retrageri fiind de 182 euro (810 lei), scrie News.ro.

Spre comparație, străinii care vin în România plătesc, în medie, cu cardul 53 de euro și retrag la bancomat suma medie de 155 de euro, relevă datele Visa.

"Dacă înainte românii preferau să vină cu valută de acasă când călătoreau în străinătate, acum tot mai mulți dintre ei aleg să plătească direct cu cardul în magazine și să retragă bani de la bancomate în țările de destinație atunci când au nevoie de numerar", a afirmat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa Europe, citat într-un comunicat al companiei.

Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii CITEȘTE ȘI Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii

Datele provin dintr-un studiu realizat de Visa la nivel mondial, privind tendințele și dezvoltarea turismului internațional.

Studiul relevă că numărul gospodăriilor care planifică cel puțin o călătorie în străinătate în fiecare an va crește până în 2025 cu 35%, la peste 280 de milioane, iar cheltuielile anuale pentru astfel de călătorii vor crește cu peste 50%, la 1.350 miliarde euro.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
visa
plata cu cardul