Românii au făcut plăți cu cardul în străinătate de 5,3 miliarde lei în 2015

Românii au făcut plăți cu cardul în străinătate de 5,3 miliarde lei în 2015
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2016

Românii care au călătorit în străinătate au făcut plăți totale cu cardul de 5,3 miliarde lei (1,2 miliarde euro) în 2015, iar valoarea media a unei plăți a fost de 57 de euro (254 lei), potrivit datelor publicate luni de compania de tehnologii de plată Visa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De asemenea, românii au retras de la bancomate din străinătate numerar în valoare de peste 3 miliarde de lei, valoarea medie a une retrageri fiind de 182 euro (810 lei), scrie News.ro.

Spre comparație, străinii care vin în România plătesc, în medie, cu cardul 53 de euro și retrag la bancomat suma medie de 155 de euro, relevă datele Visa.

"Dacă înainte românii preferau să vină cu valută de acasă când călătoreau în străinătate, acum tot mai mulți dintre ei aleg să plătească direct cu cardul în magazine și să retragă bani de la bancomate în țările de destinație atunci când au nevoie de numerar", a afirmat Cătălin Crețu, director general pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa Europe, citat într-un comunicat al companiei.

Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii CITEȘTE ȘI Guvernul nu susține neimpozitarea salariilor tinerilor până în 25 de ani. Măsura ar fi discriminatorie față de alți tineri și nu ar trata corect toți investitorii

Datele provin dintr-un studiu realizat de Visa la nivel mondial, privind tendințele și dezvoltarea turismului internațional.

Studiul relevă că numărul gospodăriilor care planifică cel puțin o călătorie în străinătate în fiecare an va crește până în 2025 cu 35%, la peste 280 de milioane, iar cheltuielile anuale pentru astfel de călătorii vor crește cu peste 50%, la 1.350 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
plata cu cardul