S&P 500 deschide ședința la un nou maxim istoric

S&P 500 deschide ședința la un nou maxim istoric
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 ian 2024
Indicele bursier american S&P 500 a urcat cu 0,4% în debutul ședinței de luni, atingând un nou maxim istoric.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Dow Jones a atins, de asemenea, un record, pe fondul unei creșteri de 0,5%. 
ULTIMA ORĂ DOCUMENT Ministerul Finanțelor vrea să se renunțe la obligativitatea raportării trimestriale pentru emitenții de la bursă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Ministerul Finanțelor vrea să se renunțe la obligativitatea raportării trimestriale pentru emitenții de la bursă

Evoluțiile de la începutul săptămânii vin după ce, vineri, indicele S&P 500 a atins un nou recod, depășindu-l pe cel anterior, atins în ianuarie 2022. 

Investitorii sunt optimiști cu privire la faptul că Rezerva Federală va reduce ratele dobânzilor în cursul acestui an.  Acest optimism este unul dintre argumentele din spatele creșterii recente de pe burse.

Noul maxim istoric confirmă piața bull care a început în octombrie 2022, când indicele general a atins un minim de 3.577,03. De atunci, indicele de referință a înregistrat o revenire de peste 34%. În timp ce percepția convențională este aceea că o piață bull reprezintă orice câștig mai mare de 20%, majoritatea observatorilor de piață așteaptă atingerea unui nou maxim înainte de a o numi oficial piața ca fiind de tip bull. În acest fel, se exclude orice revenire a pieței bear, care poate depăși uneori 20%.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
actiuni
wall street