S&P 500, la un nou nivel record. Indicele american a deschis la maxime istorice fiecare ședință din această săptămână

S&P 500, la un nou nivel record. Indicele american a deschis la maxime istorice fiecare ședință din această săptămână
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 aug 2020

Indicele american S&P 500 a urcat, vineri, la un nou maxim istoric, după ce, pe parcursul săptămânii a atins record după record.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 a deschis ședința de vineri la 3.494,69 de puncte, în urcare cu 0,29%.  Indicele a deschis la maxime istorice fiecare ședință din această săptămână.

Evoluția de astăzi a indicelui are loc după ce Rezerva Federală (Fed) a anunțat schimbarea politicii monetare și a decis să adopte o strategie de țintire a inflației medii (țintire flexibilă a inflației). Ca urmarea a noii strategii, Fed va permite inflației să depășească nivelul de 2% pe termen limitat. Pe termen mai lung, Fed va ținti o inflație medie de 2%, ceea ce se traduce, deocamdată, prin eforturi de a crește inflația "ușor peste nivelul de 2% pentru o perioadă de timp" cu scopul de a contrabalansa perioadele lungi de creștere foarte mică a prețurilor.

Totodată, cheltuielile de consum în SUA au crescut peste așteptări in iulie, alimentând optimismul cu privire la revenirea economiei în trimestrul al treilea.

Grupul BCR finanțează reconversia profesională cu competențe IT pentru cei care și-au pierdut locul de muncă în pandemie CITEȘTE ȘI Grupul BCR finanțează reconversia profesională cu competențe IT pentru cei care și-au pierdut locul de muncă în pandemie

Astfel, consumul privat, care reprezintă peste două treimi din PIB-ul SUA a crescut, luna trecută, 1,9%, depășind așteptările analiștilor chestionați de Reuters, care estimau un avans de 1,5%. Creșterea din iulie vine după o revenire puternică, de 6,2%, în luna anterioară.

Indicele S&P 500 a urcat cu circa 60% de la minimul intraday atins pe 23 martie în contextul pandemiei, bursele fiind susținute mai ales de măsurile de stimulare anunțate de autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
s&p 500
consum
bursa
wall street
fed
inflatie fed
politica fed