S&P a retrogradat ratingurile a opt bănci mari din SUA, inclusiv JPMorgan și Citigroup

S&P a retrogradat ratingurile a opt bănci mari din SUA, inclusiv JPMorgan și Citigroup
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 dec 2015

Agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) a retrogradat cu o treaptă ratingurile a opt mari bănci din SUA, inclusiv JPMorgan Chase, Bank of America și Citigroup, din cauza reducerii probabilității ca acestea să primească ajutor guvernamental în situația în care acestea s-ar confrunta cu o criză, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lista băncilor ale căror calificative au fost revizuite în scădere este completată de Wells Fargo, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon și State Street.

"Considerăm că probabilitatea ca guvernul SUA să ofere sprijin extraordinar sistemului bancar este incertă, așa că înlăturăm avantajul oferit de sprijinul guvernamental din ratingurile noastre", se arată într-un comunicat al S&P.

S&P a pus sub supraveghere ratingurile celor opt bănci în luna noiembrie după ce în luna octombrie Rezerva Federală a SUA (Fed) a aprobat o nouă reglementare care impune marilor bănci să emită obligațiuni care pot fi convertite în acțiuni atunci când instituția întâmpină probleme, în condițiile în care autoritățile iau măsuri pentru a evita o nouă criză financiară.

Reducerea raitingurilor duce, de obicei, la creșterea costurilor de împrumut și alte efecte negative, dar impactul nu este întotdeauna previzibil. În 2012, când Moody’s a retrogradat ratingurile a 15 bănci mari, acțiunile și obligațiunile acestora au avut evoluții pozitive, având în vedere că investitorii luau în calcul o reducere mai abruptă a calificativelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
golman sachs
jpmorgan
bank of america