SEC reformează regulile pentru fondurile cu capital privat și fondurile de hedging

SEC reformează regulile pentru fondurile cu capital privat și fondurile de hedging
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2023

Comisia pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA a votat pentru revizuirea regulilor pentru fondurile cu capital privat și fondurile de hedging, dar, într-o victorie pentru industria de profil, nu a făcut mai ușor pentru investitori să dea în judecată administratorii de fonduri și nici nu a interzis aranjamentele care facilitează pentru ca unii investitori să încaseze mai mult decât alții, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Comisia de cinci membri a autorității de reglementare a valorilor mobiliare a votat cu 3-2 în favoarea unei serii de modificări menite să sporească transparența, corectitudinea și responsabilitatea în industria fondurilor private, care și-a dublat activele în ultimul deceniu, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT LIVE Aurel Ștefan, director comercial Domeniile Ostrov: În continuare avem probleme cu personalul. Am adus echipe din afară, indieni, pakistanezi, acum vrem și nepalezi CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Aurel Ștefan, director comercial Domeniile Ostrov: În continuare avem probleme cu personalul. Am adus echipe din afară, indieni, pakistanezi, acum vrem și nepalezi

Industria administrează active de circa 20.000 de miliarde de dolari.

Noile reguli impun ca fondurile private să emită rapoarte trimestriale privind comisioanele și performanța și să dezvăluie anumite structuri de comisioane, împiedicând în același timp acordarea unui tratament preferențial unor investitori față de răscumpărări și expunerea portofoliului.

Regulile necesită, de asemenea, fonduri pentru efectuarea de audituri anuale.

Regulile vor intra în vigoare în 60 de zile.

Unele reguli vor avea o adoptare eșalonată, în funcție de mărimea fondurilor.

Președintele SEC, Gary Gensler, a declarat înainte de votul juriului că schimbările vor fi în beneficiul investitorilor în aceste fonduri, de obicei persoane bogate și investitori instituționali, cum ar fi fondurile de pensii și companiile care atrag capital de la acestea.

ANUNȚ Noua variantă de COVID - prezentă și în România CITEȘTE ȘI ANUNȚ Noua variantă de COVID - prezentă și în România

Regulile finale de astăzi vor promova eficiența, concurența, integritatea și transparența consilierilor de fonduri private”, a spus Gensler, menționând că SEC a renunțat la unele cerințe propuse după ce a primit feedback din industrie.

Grupurile de advocacy au acuzat industria fondurilor private de practici neloiale, conflictuale și opace, care îi rănesc pe americanii obișnuiți care investesc în astfel de fonduri prin pensiile lor.

În timp ce schimbările marchează cea mai mare revizuire a regulilor industriei în ultimii ani, SEC a revenit asupra unor propuneri după ce jucători importanți, inclusiv Citadel și Andreesen Horowitz, au susținut că agenția își depășește autoritatea încercând să interzică structurile de comisioane și termenii de răspundere stabilite de mult timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri
sua
sec