Secretarul Trezoreriei SUA recunoaște că dobânzile ar putea fi mărite pentru a preveni supraîncălzirea economiei americane

Secretarul Trezoreriei SUA recunoaște că dobânzile ar putea fi mărite pentru a preveni supraîncălzirea economiei americane

Janet Yellen

scris 5 mai 2021

Secretarul Trezoreriei Statelor Unite, Janet Yellen, a recunoscut marți că dobânzile ar putea fi mărite pentru a ține sub control creșterea puternică a economiei americane, determinată, parțial, de măsurile de stimulare de ordinul miilor de miliarde de dolari adoptate de guvern, transmite CNBC.

”S-ar putea să fie nevoie ca dobînzile să crească îbtr-o anumită măsurp, pentru a ne asigura că economia nu se supraîncălzește. Chiar dacă cheltuielile suplimentare sunt relativ mici  raportat la mărimea economieim ar putea duce la o creștere foarte modestă a dobînzilor”, a afirmat Yellen la un seminar economic prezentat de The Atlantic, scrie News.ro.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

”Dar acestea sunt investiții de care economia noastră are nevoie pentru a fi competitivă și productivă. Cred că economia noastră va crește mai rapid datorită lor ”, a adăugat ea.

De când a izbucnit pandemia Covid-19 în martie 2020, Congresul a alocat aproximativ 5.300 de miliarde de dolari în cheltuieli de stimulare, rezultând un deficit bugetar de peste 3.000 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020 și un deficit de 1.700 de miliarde de dolari în prima jumătate a anului fiscal 2021.

Administrația Biden promovează un plan de investiții în infrastructură care ar putea cheltui încă 4.000 de miliarde de dolari cheltuiți pentru o varietate de proiecte pe termen lung.

Președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat recent că instrumentul principal pentru controlul inflației este prin dobânzi mai mari.

Germania vrea să ridice în weekend restricții sociale vizând numai persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin anticovid CITEȘTE ȘI Germania vrea să ridice în weekend restricții sociale vizând numai persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin anticovid

Secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a declarat că Biden ”este de acord cu secretarul Trezoreriei” cu privire la posibila necesitate a unor dobânzi mai mari, potrivit unui tweet al reporterului Bloomberg Josh Wingrove.

În ceea ce privește îngrijorările cu privire la deficitele mari pe care le au SUA, Yellen a spus că ”trebuie să plătim pentru unele dintre lucrurile pe care le facem”, dar guvernul are încă ”un spațiu fiscal rezonabil”.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
dobanzi
trezorerie