Semne de optimism pe Wall Street

Semne de optimism pe Wall Street
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mai 2023
Acțiunile americane au crescut miercuri, investitorii sperând că liderii Congresului și președintele Joe Biden ar putea ajunge la un acord privind plafonul datoriei SUA.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Dow Jones a urcat cu 1,24%, la 33.420,77 puncte, iar S&P 500  a crescut 1,19%, ajungând la 4.158,77 puncte.
Prima ședință de tranzacționare pentru Lion Capital cu noua identitate de brand și sub noul simbol bursier la Bursa de Valori București CITEȘTE ȘI Prima ședință de tranzacționare pentru Lion Capital cu noua identitate de brand și sub noul simbol bursier la Bursa de Valori București

La finalul unei întâlniri între președintele SUA, Joe Biden, și liderii Congresului, președintele Camerei Reprezentanților Kevin McCarthy a declarat că este posibil să se ajungă la un acord privind plafonul de îndatorare până la sfârșitul săptămânii. Casa Albă a declarat că Biden a anulat o a doua etapă a unei viitoare călătorii internaționale pentru a se concentra asupra negocierilor.

Îngrijorările legate de o eventuală intrare în incapacitate de plată a SUA au avut un impact negativ asupra piețelor în ultimul timp. Dow a scăzut cu aproximativ 2% de la începutul lunii.
 
Și acțiunile băncilor regionale au avut miercuri o mișcare de revenire. ETF-ul SPDR S&P Regional Bank ETF (KRE) a crescut cu peste 7%, în timp ce Western Alliance a urcat cu 10,2%.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua