Societe Generale este pe cale să scoată la vânzare divizia de administrare a activelor Lyxor

Societe Generale este pe cale să scoată la vânzare divizia de administrare a activelor Lyxor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2020

Societe Generale este pe cale să scoată la vânzare divizia de administrare a activelor Lyxor, pentru a-și consolida situația financiară după două trimestre consecutive de pierderi, au declarat două surse apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banca, a treia ca mărime din Franța, a angajat Citigroup pentru a gestiona vânzarea, care ar putea fi lansată în trimestrul al patrulea, au spus sursele.

Societe Generale și Citigroup au refuzat să comenteze, scrie News.ro.

ING Bank câștigă în dosarul privind nerespectarea protecției datelor a peste 225.000 de clienții, abatere pentru care a fost amendată cu 80.000 euro CITEȘTE ȘI ING Bank câștigă în dosarul privind nerespectarea protecției datelor a peste 225.000 de clienții, abatere pentru care a fost amendată cu 80.000 euro

La sfârșitul lunii iunie, Lyxor avea active în administrare în valoare de circa 132 de miliarde de euro, fondurile tranzacționate pe bursă (ETF) reprezentând aproape jumătate din operațiunile sale Compania este al treilea mare furnizor de ETF din Europa.

Lyxor ar putea fi evaluată la circa 1 miliard de dolar, a spus una dintre surse, adăugând că părțile interesate au fost contactate recent.

Vânzarea se va adresa ofertanților din Europa și Japonia, inclusiv companiei franceze de administrare a activelor Amundi și companiei germane DWS, a afirmat una dintre surse, avertizând că tranzacția nu este sigură.

Lyxor a înregistrat un declin de 21,6% al veniturilor, la 40 de milioane de euro, în trimestrul al doilea, din cauza condițiilor dificile din piață și a impactului crizei coronavirusului.

Directorul general al Societe Generale, Frederic Oudea, încearcă să îmbunătățească indicatorii capitalului băncii și ar putea să analizeze opțiuni strategice pentru divizia britanică de administrare a averilor, Kleinwort Hambros, a spus o altă sursă.

În cadrul unui program de vânzare de active lansat în 2018, Societe Generale a vândut active din Europa de Est, iar anul trecut a convenit vânzarea diviziei nordice SG Finans, către Nordea Bank, pentru 575 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
lyxor