Statele membre amână planurile privind un buget al zonei euro și o schemă de garantare a depozitelor bancare

Statele membre amână planurile privind un buget al zonei euro și o schemă de garantare a depozitelor bancare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 dec 2018

Miniștrii europeni de Finanțe au căzut marți de acord pentru a da noi responsabilități fondului de salvare al zonei euro (MES), dar au amânat deciziile cu privire la un buget al zonei euro și o schemă de garantare a depozitelor bancare, pentru că nu au putut ajunge la un acord, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La o reuniune care a avut loc la Bruxelles, miniștrii de Finanțe au discutat o mai mare integrare economică în cele 19 state ale zonei euro în ideea de a pregăti zona unică pentru următoarele crize potențiale. Însă după un an de negocieri, prea puțin din planurile originale promovate de președintele Franței, Emmanuel Macron, au fost adoptate, scrie Agerpres.

PepsiCo numește un român în funcția de Commercial Senior Director pentru Balcanii de Est CITEȘTE ȘI PepsiCo numește un român în funcția de Commercial Senior Director pentru Balcanii de Est

În schimb, două din principalele idei, un buget separat pentru țările din zona euro și o Schemă Europeana de Garantare a Depozitelor (EDIS), pentru a face toate depozitele bancar din zona euro mai sigure, s-au dovedit mult prea controversate pentru a putea fi promovate mai departe. În cazul schemei de garantare a depozitelor, lipsa de încredere între statele membre ale zonei euro este atât de mare încât acestea nu au putut cădea de acord asupra unei foi de drum pentru începerea negocierilor politice, așa cum au cerut liderii UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro