Temerile privind recesiunea în zona euro zone se extind

Temerile privind recesiunea în zona euro zone se extind
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Scăderea activității economice în zona euro a accelerat luna trecută, pe fondul înrăutățirii cererii în sectorul serviciilor, arată rezultatele unui sondaj publicat luni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, calculat de S&P Global, și considerat un bun indicator al stării de sănătate a economiei, a scăzut în octombrie la 46,5 puncte, de la o valoare de 47,2 puncte luna precedentă. Este cel mai redus nivel din noiembrie 2020, când restricțiile impuse în urma pandemiei afectau continentul, scrie Agerpres.

PSD o reabilitează pe Gabriela Firea. Fostul primar al Capitalei revine la șefia PSD București CITEȘTE ȘI PSD o reabilitează pe Gabriela Firea. Fostul primar al Capitalei revine la șefia PSD București

Un indicator PMI de peste 50 de puncte arată o expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

Economia zonei euro s-a contractat cu 0,1% în trimestrul trei din 2023, iar datele publicate luni indică o prelungire a scăderii activității economice în acest trimestru.

"Datele PMI confirmă estimările preliminare și sunt în linie cu prognozele noastre privind un nou declin al zonei euro în trimestrul patru din 2023. Perspectivele sunt sumbre, noile comenzi înregistrând cel mai sever recul din septembrie 2012, excluzând pandemia, iar exporturile afectează evoluția economiei", a apreciat Adrian Prettejohn de la Capital Economics.

În Germania, cea mai mare economie din Europa, activitatea în sectorul serviciilor s-a contractat în octombrie, pe fondul reducerii semnificative a cererii. În Franța, scăderea activității economice a continuat luna trecută. În schimb, în Spania activitatea în sectorul serviciilor a crescut în octombrie. 

Secțiune realizată în parteneriat cu ING

Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.

ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.

viewscnt
Afla mai multe despre
recesiune
zona euro