Total, Vinci și Societe Generale, printre companiile care s-au alăturat listei de donatori pentru Notre-Dame

Total, Vinci și Societe Generale, printre companiile care s-au alăturat listei de donatori pentru Notre-Dame
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 apr 2019

Marile companii franceze și oameni de afaceri de renume din Franța s-au alăturat campaniei de strângeri de fonduri pentru reconstruirea catedralei emblematice Notre-Dame, puternic avariată luni de un incendiu. După ce familiile miliardare Pinault și Arnault, aflate în spatele brandurilor franțuzești de lux precum Gucci sau Louis Viton, au anunțat donații de 300 de milioane de euro, alte companii precum Total, Vinci și Bouygues au promis donații consistente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mediul de afaceri a răspuns unui apel pentru donații al președintelui francez Emmanuel Macron, care a promis că va reconstrui catedrala în stil gotic, veche de 850 de ani. Guvernul regional al Ile-de-France a anunțat aseară că va elibera un ajutor de urgență de 10 milioane de euro pentru lucrările inițiale de reconstruire a catedralei, iar primăria din Paris va aloca 50 de milioane de euro în acest scop.

Jucătorul din domeniul petrolier Total, cea mai mare companie franceză în funcție de vânzări, va contribui cu 100 de milioane de euro, potrivit CEO-ului Patrick Pouyanne. 

Parlamentul a adoptat legea PSD care instituie scutiri de taxe și reduceri de TVA pentru cazinouri, restaurante sau cluburi amplasate pe insule și grinduri. Insule precum Belina pot beneficia de facilități CITEȘTE ȘI Parlamentul a adoptat legea PSD care instituie scutiri de taxe și reduceri de TVA pentru cazinouri, restaurante sau cluburi amplasate pe insule și grinduri. Insule precum Belina pot beneficia de facilități

Frații Martin și Olivier Bouygues din spatele conglomeratului care le poartă numele, cu operațiuni în construcții și telecom, au anunțat că vor dona 10 milioane de euro din fonduri proprii, bani la care ar urma să se adauge și o donație din partea companiei. 

Compania din domeniul construcțiilor Vinci, care a derulat și în România numeroase proiecte, familia Duval - proprietara dezvoltatorului Groupe Duval și băncile BNP Paribas, Societe Generale și Credit Agricole sunt alte nume majore care au anunțat marți că vor face donații pentru reconstruirea catedralei.

Dimineață, Francois-Henri Pinault, președinte și CEO al Kering, grupul care deține și brandul Gucci, a anunțat că va dona, împreună cu tatăl său, Francois Pinault (fondator al companiei), 100 de milioane de euro petru reconstruirea catedralei. La scurt timp, familia rivală Arnault, din spatele grupului LVMH, a anunțat o donație de 200 de milioane de euro.
 
"Tragedia lovește tot poporul francez și, dincolo de acesta, pe toți cei atașați de valorile spirituale. Confruntându-ne cu această tragedie, cu toții dorim să redăm viață, cât de curând, acestei bijuterii moștenite", a declarat Francois-Henri Pinault.
 
Tatăl CEO-ului, în vârsă de 82 de ani, ocupă locul 23 în Topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere estimată la 37,3 miliarde de euro, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Bernard Arnault, acționarul majoritar al LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton a afirmat că va dona, alături de familia sa,  bani pentru "reconstruirea acestei lucrări arhitectonice care face parte din istoria Franței". Arnault este a treia cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de peste 90 de miliarde de euro.

"Grupul LVMH își va pune la dispoziția statului toate echipele -financiare, arhitecturale și creative - pentru a ajuta, pe de-o parte, cu lucrările extinse de reconstrucție și, pe ed altă parte, cu eforturile privind strângerile de fonduri", potrivit unui anunț oficial al familie Arnault.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
total
vinci
notre-dame
donatii notre-dame
incendiu