VIDEO Cum arată acum catedrala Notre-Dame. Mari companii promit sute de milioane euro ca donații

VIDEO Cum arată acum catedrala Notre-Dame. Mari companii promit sute de milioane euro ca donații
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2019

Grupurile LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy), cel mai mare grup mondial de produse de lux, și grupul de lux Kering, proprietarul casei de modă Saint Laurent, au promis 300 de milioane de euro pentru reconstrucția catedralei Notre-Dame din Paris, iar peste 6.400 de euro au fost strânși deja în „colecta națională” inițiată de Fondation du Patrimoine marți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Regiunea Île-de-France va debloca 10 milioane de euro ajutor de urgență, a anunțat BFMTV, preluat de news.ro.

Fondation du Patrimoine, organizație caritabilă privată care luptă pentru salvardarea patrimoniului francez, a lansat marți o „colectă națională”, un apel de strângere de fonduri, pentru refacerea catedralei. „Toată lumea ar trebui să participe, dincolo de diviziuni”, a fost transmis.

Până la momentul publicării acestei știri, site-ul fondation-patrimoine.org a anunțat că au fost donați 6.438 de euro. Pagina web a fundației nu funcționează în parametri din cauza numărului mare de accesări.

FOTO Trei recorduri mondiale pentru o sticlă de parfum încrustată cu peste 3.500 de diamante CITEȘTE ȘI FOTO Trei recorduri mondiale pentru o sticlă de parfum încrustată cu peste 3.500 de diamante

Grupul LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE și familia lui Bernard Arnault, om de afaceri și colecționar de artă care prezidează conglomeratul, vor dona 200 de milioane de euro.

Miliardarul François-Henri Pinault, președinte și CEO al grupului Kering, care deține brandurile Gucci și Yves Saint Laurent, a promis deja 100 de milioane de euro pentru reconstrucție. Societatea de investiții a lui Pinault, Artemis, va acorda aceste fonduri.

Pompierii au reușit, luni noapte, să salvezi valoroase lucrări de artă care se aflau în catedrala Notre-Dame.

Președintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internațional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat.

Cei aproximativ 600 de pompieri care au acționat pentru a stinge incendiul au reușit să salveze structura construcției gotice vechi de 850 de ani, inclusiv două turnuri, după ce spirala și acoperișul s-au prăbușit arse.

Echipele de urgență au salvat și valoroase lucrări de artă și obiecte religioase, inclusiv ceea ce se spune a fi „coroane de spini” purtată de Iisus înainte de crucificare, care era păstrată înăuntrul catedralei construite în secolele 12 și 13.

FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat CITEȘTE ȘI FOTO Facebook Messenger lansează oficial modul întunecat

O mantie, pe care Ludovic al IX al Franței ar fi purtat-o când a adus coroana de spini la Paris, a fost, de asemena, salvată.

Focul a fost declarat „sub control” după aproximativ 9 ore de când a izbucnit (declarat la ora locală 18.50).

Cauza incendiului nu este clară, dar autoritățile spun că poate fi legată de lucrările de reparații care erau în desfășurare aici.

Procurorii au început o investigație. Muncitorii au fost interogați de autorități.

viewscnt
Afla mai multe despre
notre dame
incendiu