Tranzacție finalizată - London Stock Exchange cumpără Refinitiv, prezent și în România

Tranzacție finalizată - London Stock Exchange cumpără Refinitiv, prezent și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2021

Tranzacția prin care London Stock Exchange Group (LSEG), operatorul bursei de la Londra, preia Refinitiv Holdings, printre cei mai mari furnizori mondiali de date și infrastructură pentru piețele financiare, cu birou și în România, s-a încheiat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În august 2019, LSEG  a ajuns la un acord pentru preluarea Refinitiv, într-o tranzacție cu acțiuni în valoare de aproximativ 27 miliarde de dolari. Comisia Europeană a deschis însă ulterior o investigație aprofundată în legătură cu această tranzacție. Comisia s-a arătat îngrijorată că achiziția ar putea reduce competiția în domeniul tranzacționării și compensării (clearing-ului) în cazul mai multor categorii de active financiare și pe segmentul produselor legate de datele financiare.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Profit.ro a anunțat însă în ianuarie că CE a avizat tranzacția, dar cu unele condiții.

„Finalizarea achiziției Refinitiv marchează o etapă importantă în istoria LSEG. Sunt încântat să le urez bun venit noilor Directori de Consiliu, acționari, Management-ului Executiv și tuturor colegilor Refinitiv care se alătură LSEG. Această tranzacție reunește două companii globale complementare, cu un angajament comun și cu aceeași filosofie “Open Access”, lucrând în parteneriat cu clienții. LSEG își propune să furnizeze beneficiile din această tranzacție, ajutând astfel clienții să acceseze date, instrumente de tranzacționare, analize și gestionarea riscurilor pe piețele financiare din întreaga lume. Într-un cadru cu o evoluție rapidă, LSEG este bine poziționat pentru o creștere pe termen lung ca lider mondial în infrastructura piețelor financiare și furnizor de date", a declarat Directorul Executiv LSEG, David Schwimmer.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

Blackstone deține 55% din acțiunile Refinitiv, participație preluată în 2018 de la Thomson Reuters în schimbul a 20 miliarde de dolari (incluzând datoriile). Thomson Reuters, proprietarul Reuters News, controlează restul de 45%. În urma tranzacției, acționarii Refinitiv vor deține o participație de circa 37% la grupul rezultat și sub 30% din drepturile de vot. Thomson Reuters va controla 15% din acțiunile LSEG.

Refinitiv Holdings (fosta Thomson Reuters Financial & Risk) este unul dintre principalii furnizori de date și infrastructură pentru piețele financiare, deservind peste 40.000 de clienți instituționali și corporate în 190 de țări. Refintiv are un birou și în România.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

În cei doi ani de activitate, LSEG în România a devenit un jucător puternic pe piață. Centrul de Tehnologie și Operațiuni din București a reușit să atragă 300 de specialiști într-o gamă largă de tehnologii, servicii de date și funcții corporate care deservesc cele 4 divizii ale companiei: Capital Markets, Post Trade, Servicii de Informare și Tehnologie.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

London Stock Exchange Group operează, pe lângă bursa din Londra, Borsa Italiana și MTS - bursă electronică pentru instrumente cu venit fix. Grupul a intrat în 2019 pe piața românească, cu un centru de servicii pentru afaceri deschis la București.

viewscnt
Afla mai multe despre
lse
lseg
refinitiv
london stock exchange
thomson reuters