Trump a numit cel mai grav declin al Wall Street de după 2009, consemnat în decembrie, ca fiind ”o mică problemă”

Trump a numit cel mai grav declin al Wall Street de după 2009, consemnat în decembrie, ca fiind ”o mică problemă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 ian 2019

Președintele american Donald Trump a minimalizat, miercuri, declinul înregistrat de Wall Street la sfârșitul anului 2018, care a fost cel mai grav după 2009, afirmând că a fost ”o mică problemă” și că piața își va reveni după ce diferitele acorduri comerciale vor fi încheiate, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Trump, care a publicat în mod repetat mesaje pe Twitter în care a lăudat creșterea acțiunilor, a spus că Rezerva Federală (Fed) ar trebui să contribuie la stabilitatea piețelor, scrie News.ro.

”Am avut o mică defecțiune pe piața de capital, luna trecută. Și se va rezolva după ce vor fi soluționate problemele comerciale și după ce se vor mai întâmpla câteva lucruri”, a spus Trump reporterilor, la o ședință a cabinetului său.

Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare CITEȘTE ȘI Ministrul Teodorovici vrea amendarea presei în urma știrilor despre declarația senatorului Cîțu, care acuză Guvernul de ”măsluirea” datelor execuției bugetare

”Avem nevoie de un pic de ajutor din partea Fed...dar vom fi bine. Acordurile comerciale vor avea loc”, a adăugat ulterior.

În ultimele câteva luni ale anului 2018, Trump a atacat Fed în mod repetat, atribuind volatilitatea pieței majorării treptate și constante a dobânzilor de către banca centrală, el apreciind că aceasta este ”singura problemă” a economiei americane.

Fed are un dublu mandat, de a susține crearea de locuri de muncă și de a menține stabilitatea prețurilor.

Acțiunile de pe Wall Street au înregistrat în 2018 cea mai slabă evoluție din ultimul deceniu, la care a contribuit scăderea puternică a cotațiilor petrolului, în ultimul trimestru.

Indicii bursieri au scăzut în prima parte a tranzacțiilor de miercuri, prima ședință bursieră a anului, dar ulterior au trecut pe o ușoară creștere.

În ședința de cabinet, Trump s-a declarat optimist că va ajunge la un acord comercial cu China, afirmând că discuțiile ”decurg foarte bine, vom vedea ce se întâmplă”.

În plus, acordul coemrcial dintre Statele Unite, Canada și Mexic așteaptă aprobarea Congresului.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
wall street