Trump avertizează că un Brexit "ușor" ar "ucide" un acord comercial între Marea Britanie și SUA, lira sterlină scade abrupt

Trump avertizează că un Brexit "ușor" ar "ucide" un acord comercial între Marea Britanie și SUA, lira sterlină scade abrupt
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iul 2018

Lira sterlină este în scădere abruptă față de dolar după ce președintele american Donald Trump a avertizat că planurile premierului britanic Theresa May de a avea un "Brexit ușor" ar putea "ucide" un eventual acord comercial între Marea Britanie și Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un interviu acordat publicației britanice The Sun, Trump a afirmat că May a ignorat sfaturile sale în legătură cu nogocierile legate de Brexit.

"Aș fi făcut lucrurile diferit. Chiar i-am spus Theresei May cum să procedeze, dar nu a fost de acord, nu m-a ascultat", a declarat Trump.

Potrivit președintelui american, Brexit-ul "ușor" promovat de premierul britanic, în urma căruia Marea Britanie și Uniunea Europeană ar menține parțial legăturile actuale, ar "afecta cu siguranță relațiile comerciale cu SUA, din păcate într-un mod negativ". 

Euro scade spre pragul de 4,65 lei CITEȘTE ȘI Euro scade spre pragul de 4,65 lei

„Dacă fac acest lucru, aș spune că vor elimina, probabil, o relație comercială majoră cu SUA", a adăugat Trump.

Moneda britanică scade cu peste 0,6% față de dolarul american în urma publicării interviului citat. De cealaltă parte, indiele ICE Dollar, care surprinde evoluția dolarului față de un coș de valute, este în creștere cu 0,3% față de ieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
dpnald trump
lira
may
dolar
acord