UE a amendat agenția de rating Moody's, una dintre cele trei care domină piața, cu 1,2 milioane euro pentru că nu oferă informații

UE a amendat agenția de rating Moody's, una dintre cele trei care domină piața, cu 1,2 milioane euro pentru că nu oferă informații
scris 1 iun 2017

Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA) a amendat agenția de rating americană Moody's cu 1,2 milioane de euro pentru  nu a oferit investitorilor suficiente informații despre cum a stabilit ratingurile acordate unor instituții, printre care și Uniunea Europeană (UE), informează Reuters.

ESMA susține că divizia germană și cea britanică a agenției de rating au încălcat reglementările europene legate de anunțarea anumitor ratinguri. Astfel, Moody's Deutschland (divizia din Germania) și Moody's Investors Service Limited (divizia din Marea Britanie) vor plăti amenzi de 750.000 de euro, respectiv 490.000 de euro.

Incidentele sancționate vizează 19 ratinguri anunțate între iunie 2011 și decembrie 2013 pentru 9 organisme internaționaleinclusiv Banca Europeană de Investiții (BEI), Fondul European de Investiții, Mecanismul European de Stabilitate (ESM) și Uniunea Europeană însăși.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să facă un Centru Național de Productivitate, după un model sud-coreean CITEȘTE ȘI Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să facă un Centru Național de Productivitate, după un model sud-coreean

Agenția a oferit prea puține informații publice despre metodologia de calcul a ratingurilor respective, ceea ce a făcut ca investitorilor să le fie greu  verifice dacă acestea sunt sigure și de încredereafirmă ESMA, adăugând că singura informație publică disponibilă a fost un comunicat de presă.  

"Niciuna dintre neregulile semnalate nu a avut legătură cu calitatea ratingurilor acordate sau metodologia în sine. Totodată, ESMA a recunoscut   Moody's a luat măsuri în 2013 pentru a se asigura că astfel de evenimente nu vor mai avea loc în viitor", a declarat un purtătător de cuvânt al agenției de rating.

Moody's este una dintre cele trei agenții de rating care domină piața de ratinguri, alături deS &P Global și Fitch Ratings.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
ue
esma
rating
investitori
amenda