UE ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislația europeană, după Brexit

UE ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislația europeană, după Brexit
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2018

Uniunea Europeană ar putea trata unele reglementări financiare britanice ca fiind echivalente cu legislația UE, după Brexit, dar nu va acorda companiilor din industria financiară ”un pașaport general” pentru a face afaceri pe piața unică, a afirmat marți negociatorul șef pentru Brexit al blocului comunitar, Michel Barnier, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-un discurs susținut la un eveniment de afaceri din Belgia, Barnier a reiterat că după ieșirea Marii Britanii din UE, pe 29 martie 2019, companiile din această țară vor pierde beneficiile de a face afaceri libere pe o piață care reunește 440 de milioane de oameni, scrie News.ro.

”Vom avea oportunitatea de a trata unele reglementări britanice ca fiind echivalente, pe baza unei abordări proporționale și bazată pe riscuri, care include stabilitatea financiară, principala noastră preocupare”, a arătat Barnier.

City of London, centrul financiar din capitala britanică, ar vrea să păstreze accesul facil la piața comunitară, dar Barnier a spus că acest lucru nu este posibil.

Banca Mondială a îmbunătățit estimările privind evoluția economică a României pe 2018 și 2019 CITEȘTE ȘI Banca Mondială a îmbunătățit estimările privind evoluția economică a României pe 2018 și 2019

”Serviciile financiare britanice nu pot beneficia de un pașaport pe piața unică, nici de sistemul de echivalare generală a standardelor”, a afirmat Barnier.

Oficialul UE a arătat că integritatea pieței unice europene este sfântă și că după Brexit multe vor depinde de amploarea divergențelor dintre reglementările UE și cele ale Marii Britanii.

Parlamentul european britanic Nigel Farage, care a susținut campania de ieșire a Marii Britanii din UE, a declarat luni că țara sa ar trebui să treacă la regulile Organizației Mondiale a Comerțului, după Bexit, dacă nu va obține un acord favorabil pentru serviciile financiare.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
uniunea europeana
michel barnier