UE vrea noi reglementări de plată pentru a contesta supremația companiilor din SUA. Visa și Mastercard, atacate din UE

UE vrea noi reglementări de plată pentru a contesta supremația companiilor din SUA. Visa și Mastercard, atacate din UE
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 feb 2019

Comisia Europeană (CE) ia în considerare noi reglementări pentru a accelera adoptarea sistemului de plăți instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta supremația companiilor din SUA, cum ar fi Visa și PayPal, au anunțat marți oficialii executivului comunitar, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Serviciul de decontare a plăților instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement - TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plată pentru punerea la dispoziție de plăți instant, întrucât le va facilita acestora accesul la clienții altor furnizori de servicii de plată din întreaga Europă la un cost scăzut. Cu ajutorul plăților instant se pot trimite și primi plăți electronice în euro oricând și oriunde în Europa, arată Agerpres.

Această facilitate reprezintă o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook și Amazon, precum și pentru cele din China, Alibaba și Tencent, care în prezent domină aceste servicii în Europa.

FOTO London Stock Exchange Group a deschis centrul de servicii din România CITEȘTE ȘI FOTO London Stock Exchange Group a deschis centrul de servicii din România

Băncile europene se alătură lent sistemului de plăți instant, astfel încât oficialii CE și ai BCE studiază metode de a facilita utilizarea sa.

În prezent, plățile cu cardul pe piața europeană sunt dominate de Visa și Mastercard. 

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
mastercard
carduri
banci
ue