UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză

UiPath anunță rezultate peste așteptări. Acțiunile urcă puternic. Plecare surpriză

Daniel Dines Foto UiPath

Andra Oprescu
Andra Oprescu
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 mar 2023

UiPath, primul unicorn românesc, listat la bursa din New York, a raportat venituri peste așteptări pentru anul fiscal 2023, încheiat la finele lunii ianuarie, de 1,06 miliarde de dolari, cu 19% peste cele din anul precedent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pierderea netă s-a redus la 348 milioane dolari, de la peste jumătate de miliard de dolari anul trecut.

"An încheiat în forță anul fiscal 2023. Intrăm în anul fiscal 2024 cu lansarea noilor noastre inițiative conform calendarului stabilit și cu un impuls în creștere, pe măsură ce atât clienții, cât și partenerii văd impactul pozitiv pe care platforma noastră de automatizare a afacerilor îl poate avea asupra angajaților, clienților și afacerilor lor", a declarat Rob Enslin, care ocupă funcția de director executiv al UiPath alături de Daniel Dines.

Băncile europene au cea mai slabă zi bursieră de la începutul războiului din Ucraina, trăgând în jos toate celelalte sectoare CITEȘTE ȘI Băncile europene au cea mai slabă zi bursieră de la începutul războiului din Ucraina, trăgând în jos toate celelalte sectoare

Acțiunile UiPath se apreciau cu 15% în tranzacțiile after-hours, pe fondul rezultatelor pozitive.

În ultimul trimestru, UiPath a raportat venituri de 308,5 milioane de dolari, în creștere cu 7% față de anul precedent.

Pentru primul trimestru al anului fiscal 2024, compania estimează venituri ceva mai mici, de circa 270 milioane de dolari.

În noiembrie, UiPath a anunțat “noi acțiuni de restructurare”, prin care vizează reducerea forței de muncă globală cu aproximativ 6% până în februarie 2024, de la 4.025 de persoane în prezent.

GRAFIC Unda de șoc din Silicon Valley ajunge și pe bursa românească. Acțiunile băncilor locale rezistă destul de bine CITEȘTE ȘI GRAFIC Unda de șoc din Silicon Valley ajunge și pe bursa românească. Acțiunile băncilor locale rezistă destul de bine

Măsurile au fost în plus față de cele anunțate în iunie, când UiPath a declarat că intenționează să renunțe la aproximativ 5% din forța de muncă, formată la acel moment din 4.200 de persoane.

În același timp, însă, Chris Weber renunță la funcția de Chief Business Officer, după doar un an. El va asigura tranziția până la 30 aprilie 2023, sfârșitul primului trimestru fiscal 2024.

La plecare, Weber va primi o sumă forfetară de 250.000 dolari și răscumpărări de 76.024 titluri.

Fost director Microsoft, cu peste 26 de ani de experiență în domeniul software-ului pentru întreprinderi, Weber a fost numit în martie anul trecut responsabil de conducerea strategiei globale de comercializare și de execuție la UiPath. El a ghidat vânzările, serviciile și alte operațiuni de comercializare la nivel mondial, inclusiv organizația de parteneri.

Robert Enslin, Co-Chief Executive Officer al companiei din mai 2022, va prelua postul acestuia, pe lângă responsabilitățile sale actuale.

În primăvara anului trecut, UiPath l-a desemnat pe Robert Enslin în poziția de Co-Chief Executive Officer, pentru a lucra alături de fondatorul și actualul director executiv, românul Daniel Dines.

El este un fost director Google Cloud și SAP, având peste 30 de ani de experiență în software.

Fondată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă, UiPath devenea, în 2018, primul unicorn românesc. Compania are în prezent sediul în SUA și dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA).

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
dines
rezultate